Kayseri Kocasinan'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadına başlandı

Kocasinan'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadına başlandı

Paylaş
Kocasinan'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadına başlandı

Kocasinan'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadına başlandı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediyesi tarafından bölgede yüksek gelir getirici tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırmak amacıyla ekilen ürünlerin hasadı toplanmaya başladı.
Erkilet bölgesinde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde 3 yıl önce yetiştirilmeye başlanan lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya ve nane gibi ürünlerin 3'üncü hasadı yapılmaya başlandı. Tıbbi ve aromatik bitki bahçesinde 48 bin fidandan yaklaşık 3 ton yaş ürün hasat elde edilmesi bekleniyor.
Kayseri’de ziraat ve tarımla uğraşan nüfus yoğunluğunun Kocasinan bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Şehir merkezinde olmamıza rağmen Kayseri’de en fazla; ziraat ve tarımla uğraşan nüfusun yaşamış olduğu bölgeyiz. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, çavdar gibi ürünleri üretip satıyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin, bölgemizin ekonomisine daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız çalışma neticesinde başlattığımız projemiz, 3 senedir ürün vermektedir ve bu ürünlerin üçüncü hasadını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı