Gündem Kocaya cinsel güç dolandırıcılığı

Kocaya cinsel güç dolandırıcılığı

Paylaş
Kocaya cinsel güç dolandırıcılığı

11 ayrı ilde "Kocalarınıza cinsel güç sağlayacağız" yalanıyla dolandırıcılık yapan bohçacı çetesi, nezarethanede polisleri protesto etmek için şalvarlarını indirdi

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, geçen Eylül ayında, teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, beyaz eşya, kurbanlık hayvan ve oto dolandırıcılığı suçlarının yanı sıra, özellikle yaşlı kişilerin dinsel duygularını da istismar ederek dolandıran "Sakallılar'' olarak tanınan şebekeyi çökertmişti. Gözaltına alınan 66 zanlıdan 45´i tutuklanmıştı.

LİDERLİK ARTIK KADINLARDA


Gruplar halinde önceden belirlenen illerde görev yapan şekenin erkek liderlerinin tutuklanmasıyla, yönetimi eşlerin ve kız kardeşlerin devralmasıyla polis, ikinci kez operasyona başladı.

Teknik ve fiziki takibin ardından 474 polisin katıldığı operasyonla, İzmir´in Gültepe, Mersinpınar ve Boğaziçi Semtleri ile Gaziantep´in Nurdağı İlçesi ve Hatay´daki önceden belirlenen evlere de baskınlar yapıldı.

Eş zamanlı baskınlarda, 19´u kadın 28 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, bir av tüfeği, 16 mermi, 400 gram ziynet eşyası, büyü ve muskacılıkta kullanılar çeşitli malzemeler ele geçirilmişti.

POLİSE ETEKLERİNİN ALTLARINI GÖSTERİYORLAR

Operasyonlarda yakalanan özelikle kadın zanlıların, polisler karşı ilginç protesto girişimlerinde bulundukları öğrenildi. Kadın zanlıların, evlerinde gözaltına alındıkları sıralarda ve emniyetteki işlemleri sırasında sık sık giysilerinin alt bölümleri çıkartarak, nezarethanelere büyük tuvaletlerini yaparak polise tepkilerini gösterdikleri ileri sürüldü.

KADINLARI CİNSEL GÜÇ YALANIYLA KANDIRMIŞLAR

Gözaltındaki kadın liderlerle elemanların ifadeleri, çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. İzmir´den önceden belirledikleri illere Denizli ve Uşak güzergahlarından 5´er araçlı iki kafile halinde çıkan zanlıların, bohçacı görünümüyle kadınlara ulaştıkları saptandı.

Alışveriş sırasında kadın müşterilerinin çocuğunun olmadığını öğrenen zanlıların, kadın mağdurlarını, büyüyle eşinin uçkurunun bağlandığını bu nedenle de kendisini arzu etmediği yalanıyla kandırdıkları tespit edildi.

Muskayı yazan, üzerinde yazı bulunan prinç levhalı küçük bohça hazırlayan kadın zanlıların, daha sonra ise, kadın mağdurlarından eşlerinin cinsel gücünü artırmak için evdeki para ve ziynetleri isteyip bohçaya koydukları, bunları da önceden hazırladıkları diğer bohçalarda değiştirerek dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Kendi aralarında da belirledikleri sözcüklerle iletişim kuran ve İzmir, Balıkesir, Çorum, Aydın, Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Tokat, Muğla, Yalova, Ankara ve Gaziantep illerinde benzer yöntemlerle faaliyetleri belirlenen zanlılardan 16´sı kadın toplam 22 kişi işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)

2