Keles Kocayayla, 50 bin kişiyi ağırladı

Kocayayla, 50 bin kişiyi ağırladı

Paylaş
Kocayayla, 50 bin kişiyi ağırladı

Kocayayla, 50 bin kişiyi ağırladı

HALİL ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- 4. Türk Dünyası Ata Sporları ve 53. Keles kocayayla şenliklerinde 50 Bin kişi bir arada buluştu.

Bu yıl 4. sü düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporlarıyla bir arada gerçekleştirilen Keles Kocayayla Kültür Şöleni 50 bin kişiye ev sahipliği yaptı.Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen vatandaşların dolu dolu vakit geçirdikleri festival renkli görüntülere sahne oldu.Birbirinden farklı kültür ve sporları barındıran şenliğe Yöresel sanatçılarımız Ersan Özdemir, Ömer Aniş, Ayşenur Türkeş Menteşe, Menteşeli Cengiz, Fatoş Kadıoğlu, TRT Radyo Sanatçısı Fatma Meşe öz ve şarkıcı Yusuf Güney sahne aldı.

Zeynep Akın’ın sunuculuğunu yaptığı şenlikte açılış konuşmasını yapan Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, “Osmanlı İmparatorluğu’nun otağı kurduğu, Orhangazi ile Nilüfer Hatunun düğünlerinin yapıldığı, her yıl tarihsel ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Kocayayla’da sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz” dedi. ”İlçemizin tanıtılması, ekonomik anlamda gelişmesi için Kocayayla bizim için önem arzetmektedir” diyen Keskin, “Geleneklerin , göreneklerin yaşatıldığı örf ve adetlerin gelecek nesillere aktarıldığı etkinliklerin ilçemiz için önemli olduğunu ve bunun 53 yıldır yapılıyor olması bizler için gurur vericidir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı