Kök sebzelerle yapılan yemek tarifleri

Kök sebzelerin faydaları saymakla bitmiyor. Sağlığa bu kadar faydalı sebzelerin yemekleri ise kendileri kadar fayda sağlıyor. Kök sebzelerle yapılan yemek tarifleri haberimizde.

08 Ekim 2020, Perşembe 12:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Kök sebzelerle yapılan yemekler hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı oluyor. İster sebze yemeği isterseniz de salata olarak hazırlayabileceğiniz kök sebze tarifleri haberimizde.


Fırında kök sebze tarifi

Fırında kök sebze tarifi

Fırında kök sebze malzemeleri

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3-4 adet yer elması
  • 1 adet pancar
  • 1 adet siyah havuç
  • 2 adet küçük turp
  • 1 adet soğan
  • 5-6 sarımsak
  • Tuz, kekik, kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında kök sebze yapılışı

Bütün sebzeler iyice yıkanır. Patatesleri soyarak ince ince doğrayın. Yer elmalarını iyice yıkayarak topraklı kısımları alın. Eğer küçüklerse kesmeye de gerek yok. Havuçları ve turpları da uzun şeritlerde kesin. Pancarı soyup dilimleyin. Sarımsak ve soğanları da ekleyin. Yağ ve baharatlarla harmanlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve önceden ısınmış fırında 30 -35 dakika pişirin.


Ilık kök sebze salatası tarifi

Ilık kök sebze salatası tarifi

Ilık kök sebze salatası malzemeleri

  • 1 turp
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 pancar
  • 1 dal pırasa
  • 1 havuç

Sosu için

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 - 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Ilık kök sebze salatası yapılışı

Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın. Pırasa ve havucu 1 cm kalınlığında kesin. Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın. 


Fırında kök sebzeli kuzu incik tarifi

Fırında kök sebzeli kuzu incik tarifi

Fırında kök sebzeli kuzu incik malzemeleri

  • 2 adet kuzu incik
  • 4 adet bebek patates
  • 3 adet bebek havuç
  • 2 adet pancar
  • 1 adet kırmızı soğan

Sosu için:

  • Yarım limonun kabuğu ve suyu
  • 1 adet chili biber
  • 1 dal biberiye
  • 4-5 dal taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında kök sebzeli kuzu incik yapılışı

Patates, havuç ve pancarı hafif haşlayıp uzunlamasına dörde bölün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Kalın elma dilimi şeklinde doğradığınız soğanı da tepsiye ilave edin. Limon kabuğu, chili biberi, biberiye, kekik ve sarımsağı havanda dövüp bir kaseye alın. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin ve hafif yumuşayana kadar önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirin. Kuzu inciği bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan eti kemiğinden ayırın ve sebzelerin üzerine yerleştirip çok az zeytinyağı gezdirin. Kuzu incik etleri kızarana kadar pişirin.


Kereviz yemeği tarifi

Kereviz yemeği tarifi

Kereviz yemeği malzemeleri

  • 1 kg. kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 3 çay kaşığı tuz

Kereviz yemeği yapılışı

Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar limonlu suda bekletin. Herkese 2 limon. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.


Zeytinyağlı portakallı rezene kökü tarifi

Zeytinyağlı portakallı rezene kökü tarifi

Zeytinyağlı portakallı rezene malzemeleri

  • 1 kg kök rezene
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım soğan
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 adet küçük boy portakal
  • Yarım su bardağı su
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • tuz

Zeytinyağlı portakallı rezene kökü yapılışı

1.Rezene, patates ve havucu irice doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla üzerine havuç, rezene ve patates ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birkaç dakika sote edip suyu ekleyin. 2 Tencerenin üzerine sebzelerin kararmasını önlemek için ıslak bir yağlı kağıt yerleştirip, kapağını kapatın. 20 dakika pişirip ince doğranmış portakalı tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kök sebzeler hangileri?