Kültür - Sanat Köksal Ekinci'den 'Ay’ın Nefesi' müzikseverlerle buluştu
Paylaş
Köksal Ekinci'den 'Ay’ın Nefesi' müzikseverlerle buluştu

Dijital platformlarda yayınladığı özgün kayıtlarla dikkat çeken Köksal Ekinci, bu kez yeni teklisi “Ay’ın Nefesi” ile dinleyiciyle buluştu. İnsanların evde olduğu bugünlerde müzik üretimine hız veren sanatçı, “Müzik en güzel duadır” diyor ve herkesi “Ay nefesi” almaya davet ediyor. Akrep burcunda gerçekleşen dolunayda yayınlanan parça, insanlara “şifa olma” niyetinde.

Astrolojik etkilere paralel müzik üretimiyle dikkat çeken Köksal Ekinci, yeni single çalışması “Ay’ın Nefesi” ile müzikseverlerin karşısında... Akrep burcunda gerçekleşen dolunayda yayınlanan parça, insanlara “şifa olma” niyetinde. “Ay sadece Dünya’daki su kaynaklarını değil, yüzde 70’i sudan oluşan insan bedenini de doğrudan etkiliyor. Mitolojide Ay, duyguları, kadını, anneyi ve dişil enerjiyi temsil ediyor” diyen Ekinci, şarkının hikayesini şu sözlerle anlatıyor

Haberin Devamı

Daha mutlu ve sevgi dolu yaşamak istiyorsak, mutlaka yaratıcı zekamız ile bağlantıya geçmenin yollarını keşfetmeliyiz. Bence bunun yolu da müzikten geçiyor. Çünkü müzik en güzel duadır.”

Nefesin önemine değinen sanatçı, “Nefes alıp-vermek, ruhumuz ve bedenimiz için su kadar, gün ışığı kadar gerekli” diyor ve dinleyicileri şarkı eşliğinde “Ay nefesi” almaya davet ediyor. Şarkının video klibinde ise Dünya’nın önemli merkezlerinden görüntülerin yer aldığı iç açıcı sahnelere yer veriliyor. Organik elektronik türünde parçalar yapan sanatçı, nisan ayında “Venüs’ün Sesi”ni yayınladı. “Ay’ın Nefesi” de gezegenleri konu alan üçlemenin ikincisi niteliğinde. Dijital platformlardaki ilk üçlemesi “Yas”, “Belki” ve “Dünya”yı 2019’da yayınlayan Köksal Ekinci, bu yıl da “Sen Ben Oldun” ve “Veda” adlı parçalarıyla dinleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı