Yaşam 'Kokulu taş' kadınların gelir kapısı oldu

'Kokulu taş' kadınların gelir kapısı oldu

Paylaş
'Kokulu taş' kadınların gelir kapısı oldu

Adıyaman’da meslek edindirme kursuna katılan 15 kadın, ürettikleri kokulu taş, çiçek, kapı süsü, fotoğraf çerçevesi ve hediyelik eşyaların satışından evlerine ek gelir sağlayacak

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kokulu taş ve ahşap boyama kursuna katılan 15 kadın, hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünlerin satışından gelir elde etmeyi amaçlıyor. El Sanatları öğretmeni Gülay Akan, meslek edinmek isteyen çok sayıda kadının isteği üzerine Halk Eğitim Merkezinde böyle bir kursu açtıklarını söyledi.

Bu yıl kokulu taş ve ahşap boyama kursu açtıklarını ifade eden Akan, şöyle konuştu: "Çok popüler olan bir kurs açtık. Kokulu taş, Türkiye genelinde çok fazla rağbet görüyor. İnternet üzerinden taş tozunu sipariş ediyoruz. Burada kokulu taş ile kapı süsleri hediyelik eşya yapıyoruz. Buradaki kadınlardan isteyen olursa, kursta öğrendiklerini evlerinde yapıp satabilir. 15 kursiyerimiz var. Bir sene bu kursu alan kursiyerler, diğer yıl maalesef bu kursu alamıyorlar. Bir yıl içinde kadınların kursta öğrendiklerini evlerinde bu işi yapıp kazanç elde ettiklerini duyuyorum.

'EK KAZANÇ ADINA BÜYÜK KAPI'


Kursiyerlerden Zührehan Akdağ ise 3 çocuk annesi olduğunu, misafir olarak katıldığı kursta daha çok şey öğrenmek için devam ettiğini belirtti. Kursta, kapı süsleri, resim çerçeveleri ve hediyelik eşyalar ürettiklerini aktaran Akdağ, "Bu kurslar ufkumuzu açıyor. Bütün kadınlara tavsiye ediyorum. Ek kazanç adına da kadınlara büyük bir kapı olarak görüyorum." dedi.

'KADINLAR AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR'


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç de kadınların kursta öğrendiklerini evlerinde de yapabildiklerini ifade etti. Kadınlar evinde yaptıkları ürünleri internet aracılığıyla satıp gelir elde edebildiklerini aktaran Özbilgiç, "Kadınlar kurs sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyor. Her yaştan kişiye kursumuz var. Herkesi kurslarımıza bekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı