Eğitim - Kariyer Kolay ve interaktif meslek seçimi

Kolay ve interaktif meslek seçimi

Paylaş
Kolay ve interaktif meslek seçimi

Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, öğrencilere meslek seçiminde yol göstermek üzere önemli bir iş birliğine imza attı

Teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında ortaöğretim seviyesinde doğru meslek seçiminin önemi gün geçtikçe artıyor. Öğrencilere doğru, anlaşılır ve görsel olanaklar sunarak mesleklerin tanıtılması meslek seçiminde ve yönlendirmede ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor.

ÖĞRENCİLER İÇİ PUSULA

Bu doğrultuda 8’inci sınıftan itibaren Türkiye genelinde tüm öğrencilere meslek seçiminde yol göstermek üzere önemli bir iş birliğine imza atıldı. İş birliği protokolü, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Tolga Yazıcı’nın imzası ile hayata geçti.

İNTERAKTİF VE EĞLENCELİ

Protokol kapsamında öğrencilerin ilgi ve isteklerine uygun meslekleri seçmelerini sağlamak üzere www.meslektercihleri.com geliştirildi. Site, meslek seçimini kolaylaştırmak üzere farklı açılardan meslek örneklerini interaktif ve eğlenceli bir ortamda sunarak binlerce öğrencinin kariyer yolculuğuna pusula olmayı hedefliyor.

Dönemin başından itibaren 11 ilde 150 bine aşkın üniversite adayı ile buluşan meslektercihleri.com ekibi; dönem sonuna kadar 300 binin üzerinde aday öğrenci ile bir araya gelmeyi planlıyor.

Haberin Devamı