Eğitim - Kariyer Kolejlerin erken kayıtları başladı

Kolejlerin erken kayıtları başladı

Paylaş
Kolejlerin erken kayıtları başladı

2013’te 5 bin 200 olan özel okul sayısı 2016’da 8 bin 250’ye çıktı. Bu artış özel okullaşma açısından sevindirici gibi gelse de daha çok rekabet anlamına da geliyor

Okullar, erken kayıtla ve peşin ödemeyle bir sonraki yılın ücretini alarak yaşamaya çalışıyor. Peki veli için erken kayıtın bir avantajı var mı?


AKLINIZDAKİ BİRKAÇ OKULLA GÖRÜŞÜN


Elbette var, erken kayıtta özel okullar oldukça büyük oranlarda indirimler sağlayabiliyorlar. Ücreti bütçenizin üzerindeki bir okula erken kayıt dönemi fırsatlarıyla ulaşabilir hale gelebilirsiniz. Bu nedenle velilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi en azından akıllarındaki birkaç okulla görüşme yapmaları doğru bir adım olarak görülebilir.


BURSLULUK SINAVLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR


Özel okulların, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için bursluluk sınavları tüm hızıyla sürüyor. Özel okul bursları, 3’üncü sınıf ile lise son sınıfa kadar yüzde 100’e varan oranlarda veriliyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için ocak ayında başlayan sınavlar, şubat ve mart aylarında devam ediyor.

Başarılı olan öğrencilere okullardan sınav başarılara göre farklı oranlarda yüzde 100’e varan burs alma imkânı sunuluyor.

Haberin Devamı