Beden Sağlığı Kolesterol ilacı denemeden önce diyete başlayın!

Kolesterol ilacı denemeden önce diyete başlayın!

Paylaş
Kolesterol ilacı denemeden önce diyete başlayın!

Uzmanlar öneriyor: "Kolestrol ilacını denemeden önce beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin ve akdeniz diyetine başlayın"

Yüksek kolesterolü düşürmek için kullanılan ilaçlar giderek daha yaygın hale geliyor. İngiltere'de 7 milyon civarında insan kolesterol ilaçları için yılda toplam 285 milyon dolar harcıyor.

Halbuki, araştırmacılar, Akdeniz diyetinin ilaçlardan daha etkili olduğunu belirtiyorlar. Üstelik bu, daha ucuz bir yöntem.

Britanya Kalp Vakfı'nın 7 yıl süreyle 1200 kişi üzerinde yürüttüğü araştırma sonuçları, kolesterola bağlı kalp hastalıklarının "yeme alışkanlıkları" ile ilgili olduğunu teyit etti.
En kolay tedavi yönteminin de "yeme alışkanlıklarını değiştirmek olduğu" bir kez daha gözler önüne serildi.

"STATİNLER YERİNE AKDENİZ DİYETİNE YÖNELİN"

Araştırmaya başkanlık eden David Nicholson, statin adı verilen kolesterol düşürücüler yerine Akdeniz diyetine yönelmenin kalp hastalıklarına bağlı ölümleri engellediğine dikkat çekti.

7 bin kişinin takibi sonucu ortaya çıkan tabloda, Akdeniz diyetine yönelenlerin yüzde 37'si kolesterol hapı kullananlardan daha hızlı şekilde kolesterolünü normal seviyeye getirdi.

Buna göre, özellikle dengeli şekilde sebze, balık, ceviz ve fındık ile zeytinyağı tüketimi kolesterol seviyesinin düşüşünü hızlandırıyor.

Haberin Devamı