Spor Köln, Juventus'un genç stoperini transfer etti

Köln, Juventus'un genç stoperini transfer etti

Paylaş
Köln, Juventus'un genç stoperini transfer etti

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Köln, İtalyan kulübü Juventus'un 23 yaşındaki Danimarkalı stoperi Frederik Sörensen'i 4 yıllığına renklerine bağladı.

Köln Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 sezonunun ikinci yarısını İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Verona’da kiralık olarak geçiren 1,94 metre boyundaki Sörensen, kendisini 2018-2019 sezonu sonuna kadar Köln’e bağlayan sözleşmeye imza attı.

Köln Sportif Sirektörü Jörg Schmadtke, Sörensen’in genç yaşına rağmen Serie A’da 69 maça çıkmasının, transferinde etkili olduğuna dikkati çekti ve savunmalarını çok kaliteli bir oyuncuyla güçlendirdikleri vurguladı.
Danimarka medyası, Köln’ün Sörensen için Juventus’a 2,5 milyon avro bonservis ödeyeceğini iddia etti.

Danimarka’nın Lyngby takımında futbola başlayan Sörensen, 18 yaşındayken Juventus’un dikkatini çekmiş ve 2010 yazında İtalyan devine transfer olmuştu. Burada iki sezon boyunca genellikle sonradan oyuna dahil olarak 17 maça çıkan Sörensen, sonraki 2 sezon boyunca Bologna’ya kiralanmış ve burada oynadığı toplam 42 lig maçından sonra Juventus’a dönmüştü.

AA

Haberin Devamı