Gündem Kolunu kaybeden küçük Meryem: Yeniden çıkacak mı?

Kolunu kaybeden küçük Meryem: Yeniden çıkacak mı?

Paylaş
Kolunu kaybeden küçük Meryem: Yeniden çıkacak mı?

Yozgat'ta Murat ve Solmaz Üstüntaş, karın ağrısı şikâyeti ile 5 yaşındaki ikizlerinden Meryem'i hastaneye kaldırdı. Meryem yanlış müdahale sonucu sağ kolunu kaybetti. Küçük kız "Anne benim kolum tekrar çıkacak değil mi?" diye sorarken bilirkişi raporu üzerine 'kovuşturmaya gerek yok' kararı çıktı

Yozgat'ta çobanlık yapan Murat ve ev hanımı Solmaz Üstüntaş, karın ağrısı şikâyeti üzerine 5 yaşındaki ikiz bebeklerinden Meryem’i, 10 Şubat’ta Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Serum takılmasının ardından Meryem’in kolu morarmaya başladı. Kontrolde, serum enjektör iğnesinin toplardamar yerine cilt altına geçirildiği, serumdaki ilacın da cilt altı dokuya sızdığı anlaşıldı.

Ankara İbni Sina Hastanesi’ne kaldırılan Meryem’in sağ kolunun dirsekten aşağısı kangren nedeniyle kesildi.

Hürriyet'in haberine göre savcılığın rapor istediği İstanbul Adli Tıp Kurumu 16 Ekim’de “Gösterilen tüm özene rağmen organ kaybının yaşandığı, ilgili personele atfı kabil kusur tespit edilemediği” yönünde rapor hazırladı.

Soruşturmayı yürüten savcı, 15 Kasım’da “Şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.

Üst mahkemeye yaptıkları itirazın sonucunu bekleyen aile ise sorumluların bulunmasını istiyor.

Anne Solmaz Üstüntaş “Ki ‘Anne benim kolum tekrar çıkacak değil mi’ diye soruyor. Bu kararları verenler gelip kızıma bunun cevabını versinler” dedi.

'YA SİZİN KIZINIZ OLSAYDI...'

Maddi durumları yetersiz olan Üstüntaş ailesinin avukatlığını gönüllü üstlenen Emel Özbek, “Canınız gibi sevdiğiniz 5 yaşındaki çocuğunuzun yanlış tedavi sonucu kolu kesiliyor.

Meryem’in kolunun kesilmesi normal bir olaymış gibi görülüyor. Bu kararı verenlere sadece şunu söylüyorum: Meryem sizin kızınız olsaydı ne düşünürdünüz” dedi.

2