Türkiye (Son Dakika) Komadaki hakim sadece kızının sesini duyuyor

Komadaki hakim sadece kızının sesini duyuyor

Paylaş
Komadaki hakim sadece kızının sesini duyuyor

Uyurken kalbi duran ve 116 gündür komada olan hakim, sadece 20 aylık kızının sesine tepki veriyor

Esra Sarıkaya Konaş’ın hayali, hakim olmaktı. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra hakim olan Konaş, 2013’te Muğla’da görev yaparken orman mühendisi Egemen Konaş ile evlendi.

Haberin Devamı

Esra Sarıkaya Konaş, 20 ay önce dünyaya getirdiği kızına ise ‘Ela’ adını verdi. Geçen yıl temmuz ayında, Konaş’ın tayini Bursa’ya çıktı.

Bölge İdare Mahkemesi’nde hakim olarak görev yapan ve meslektaşlarının yanı sıra çalışanlar tarafından sevilip sayılan Esra Sarıkaya Konaş’ın yaşamı, Temmuzda değişti. Uyurken eşinin hareketsiz durduğunu gören ve yüzüne su döken Egemen Konaş tepki almayınca hemen 112 Acil Servis’ten yardım istedi.

Sağlık ekipleri Esra Sarıkaya Konaş’ın duran kalbini suni teneffüs yaparak çalıştırdı. Cihaza bağlı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirilen Esra Sarıkaya Konaş yoğun bakıma alındı.

"GÖZÜNÜ KIRPIYOR, PARMAĞINI OYNATIYOR"

Burada 116 gündür komada olan Konaş, sadece 20 aylık kızı Ela’nın sesini duyunca veriyor. Doktorların durumunun çok ağır olduğunu söylediği eşinin sözlerine gözlerini kırparak, parmağını oynatarak yanıt vermek istediğini belirten Egemen Sarıkaya, “Esra, Ela’nın sesini duyunca farklı oluyor. Vücudunu hareket ettirip kafasını kaldırmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı