Türkiye (Son Dakika) Komaya sokan kırıkları göremediler!

Komaya sokan kırıkları göremediler!

Paylaş
Komaya sokan kırıkları göremediler!

Trafik kazasının ardından 'Birşeyin yok' denilip doktorlar tarafından evine gönderilen kadının vücudunda çok sayıda kırık, ve iç organlarında yırtık çıktı

Nevşehir'de geçirdikleri kazada çalışma arkadaşını kaybeden Aslıhan Özdemir, önemli bir şeyinin olmadığı söylenerek taburcu edilip, İzmir’e gönderildi. Ağrıları geçmeyince hastaneye kaldırılan Aslıhan Özdemir’in, vücudunda çok sayıda kırık, karaciğer ve akciğerinde de yırtık bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir'de bir ilaç firmasının bölge temsilciliğini yapan 37 yaşındaki Aslıhan Özdemir, seminer için gittiği Nevşehir’de yönetimindeki otomobille, sinyalizasyonu bozuk olan kavşakta kamyonla çarpıştı. 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kaza sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özdemir, önemli bir şeyinin olmadığı söylenerek taburcu edilip, İzmir’e gönderildi. Ağrıları geçmeyince hastaneye kaldırılan Aslıhan Özdemir’in, vücudunda çok sayıda kırık, karaciğer ve akciğerinde de yırtık bulunduğu ortaya çıktı. Yaşadıklarına tepki gösteren Özgür Özdemir, "Eşime çok acı çektirdiler. Hukuk mücadelesi başlattım" dedi.

İlaç firmasının İzmir bölge temsilcisi Aslıhan Özdemir, geçen 7 Eylül’de şirketinin seminer çalışmaları için Nevşehir’e gitti. Çalışma arkadaşlarıyla toplantılarının bitmesinin ardından ise yemek için dışarıya çıktı. Saat 22.00 sıralarında Avanos- Göreme kavşağına geldiğinde, sinyalizasyonun bozuk olmasından dolayı Özdemir’in yönetimindeki 34 ZP 6593 plakalı otomobille, Hurşit Tavşan’ın kullandığı 38 HT 990 plakalı arı yüklü kamyon çarpıştı.

ÇALIŞMA ARKADAŞI CAN VERDİ

Kaza sonrasında, otomobilde bulunan Hatice Erçelik (31) hayatını kaybetti. Yaralanan Aslıhan Özdemir, Açelya Aycil Tuğrul (32) ve Sare Topaloğlu (33) ise Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sabaha kadar acil serviste tutulan yaralılardan bir çocuk annesi Aslıhan Özdemir, sabah saatlerinde, önemli bir durumunun olmadığı söylendikten sonra taburcu edildi. Bunun üzerine konakladığı otele götürülen Özdemir, kaza haberini alarak Nevşehir’e giden eşi Özgür Özdemir (40) tarafından uçakla İzmir’e getirildi.

KOMAYA GİRDİ

Ancak yol boyunca ve İzmir’deki evinde çektiği acıların son bulmaması üzerine 9 Eylül Pazar günü Ege Üniversitesi Hastanesine’ne kaldırılan Aslıhan Özdemir’in, çekilen tomografi ve röntgeni, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde yaşanan ihmali ortaya çıkardı. Özdemir’in, vücudunun birçok yerinde ve kaburgalarında kırıklar bulunduğu, ayrıca akciğer ve karaciğerinde de yine kazadan dolayı yırtılmalar olduğu tespit edildi. Bunun üzerine talihsiz kadın, hayati tehlike riski bulunduğu gerekçesiyle hemen yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Aslıhan Özdemir’in, tedavisinin halen devam ettiği bildirildi.

HUKUK SAVAŞI BAŞLATTI


Eşinin yaşadıklarına isyan eden Özgür Özdemir, ilk olarak sağlık bakanlığı’na müracaat ederek Nevşehir Devlet Hastanesi’ndeki, eşine müdahale eden doktorlardan şikayetci oldu. Bunun sonrasında gerek eşinin çalıştığı firmanın avukatları gerekse ailenin avukatları, yine hastane görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunarak, hukuk mücadelesi başlattı. Eşi gibi başka insanların da aynı acıları çekmemesi için mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Özgür Özdemir, "Ben kaza haberini aldıktan sonra hemen Nevşehir’e gittim. Ben gidinceye kadar da taburcu edip otele yerleştirmişler. Sonrasında İzmir’e getirdim ama acısı hiç geçmedi. Tekrar hastaneye götürdük, orada yaşanan skandal ortaya çıktı. Nasıl böyle bir yaralıyı taburcu ederler? Hiç mi tedavi etmediler aklım ermiyor. Eşime çok acı çektirdiler. Başka insanların aynı acıları yaşamasanı istemiyorum. Bu nedenle de hukuk mücadelesi başlattım" dedi.

Bu arada Aslıhan Özdemir’in telefonunda yer alan bir kare fotoğraf ise kaza yapan arkadaşları son mutlu anlarının anısı oldu. Birlikte Nevşehir’e seminere giden 4 kadın arkadaş, birlikte yemek yedi, mutlu dakikalar geçirdi, gelecek hayallerdinden bahsetti. Bunun sonrasında yaşanan acı kazada ise Hatice Erçelik hayatını kaybetti. Aslıhan Özdemir, Açelya Aycil Tuğrul ve Sare Topaloğlu ise şans eseri yaralı kurtuldu.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı