Ekonomi Komşuda maç için spiker bile yok

Komşuda maç için spiker bile yok

Paylaş
Komşuda maç için spiker bile yok

Yunanistan'da hükümetin, Avrupa Birliği ve IMF yardımı için uygulayacağı kemer sıkma politikalarını protesto eden çalışanlar, bir günlüğüne iş bıraktı

Her kesimden katılım oldu

Haberin Devamı

Yunanistan’ın iki büyük kuruluşu Memur (ADEDY) ve İşçi (GSEE) sendikaları, dün yine 24 saatlik greve gitti. Atina ve diğer şehirlerdeki gösterilerde binlerce kişi Papandreu hükümetinin devlet sektöründe çalışanların ve tüm emeklililerin gelirinde yüzde 20’ye varan kısıtlama yapmasının ardından, emeklilik ve özel sektörde çalışma şartlarıyla ilgili yeni yasa tasarısını protesto etti.

Grev nedeniyle, tüm devlet daireleri, belediyeler kapalı kaldı. Hastanelerde sadece acil vakalara bakıldı.

Maçta sadece vuvuzella sesi var

Toplu ulaşım güçlükle sağlanırken havayollarının çok sayıda iç seferi iptal edildi. Dış seferler de rötarlı yapıldı. Ülkenin en büyük limanı Pire’de gemi işçileri adalara giden gemilere turistleri bindirmedi.

Haberin Devamı

Pire limanındaki greve gazeteciler de katılınca, dün radyo ve televizyonlarda haber bülteni yayınlanmadı. Bugün de gazeteler çıkmayacak. Televizyoncu ve gazetecilerin, grev nedeniyle Dünya Kupası maçlarının anlatımı ve yorumu yapılmadı. Maçlar sadece vuvuzella sesiyle yayınlandı.

Turizm sektörü çalışanlara tepki gösterdi

Dün, turistlerin son derece zor bir gün geçirdiği Yunanistan’ın milli gelirinin yüzde 20’sini oluşturan turizm sektörü ise çalışanlara tepkili. Sektör, hükümetin feribot seferlerini alternatif yollardan başlatmasını ve grevi kırmayı denemesini istedi.

Bu arada, devlet sektöründe çalışanların gelirlerinde kısıtlamaya giden Papandreu hükümeti daha önce ‘Dokunmayacağız’ dediği özel sektöre de el attı. Özel sektörde çalışanların maaşlarına üç yıl hiçbir zam yapılmayacağı açıklandı.