Gündem Komşusunu gasp etti!

Komşusunu gasp etti!

Paylaş
Komşusunu gasp etti!

35 yıllık komşusunun oğlu, açık pencereden girerek kolundaki bilezikleri çaldı

Adana’da 29 yaşındaki E.D., açık bırakılan pencereden girerek komşusu 63 yaşındaki Fadime Yıldız’ın, boğazını sıkıp bilezik ve küpesini gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Saldırganın ailesinin 35 yıllık komşusu olduğunu belirten Fadime Yıldız, "Elimde büyüdü. Besleyip büyüttüm, gözümü oydu. Cezasını çeksin" dedi.

Haberin Devamı

Merkez Sarıçam İlçesi’nin Şahintepe Mahallesi’nde oturan ve uzun yıllar önce eşi ölen Fadime Yıldız, 3 sene önce de oğlu Cengiz’in ölümüyle yalnız kaldı. Önceki gece sıcaktan bunalan Yıldız, evinin pencerelerini açık bırakıp uykuya daldı. İddiaya göre sabaha karşı, açık pencereden giren E.D., uykudaki Yıldız’a saldırdı. Fadime Yıldız’ın boğazını sıkıp ağzını kapatan D., kolundaki 3 altın bilezik ile kulağındaki altın küpeleri gasp edip kaçtı.

Yıldız’ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, çalıştığı fırına giden ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen E.D.’yi gözaltına aldı. Polis merkezinde sorgulanan E.D., altınları ağabeyi Ö.D.’nin kendisine getirip saklamasını istediğini ileri sürerek, "Altınları ben çalmadım, ağabeyim çalmış, bana getirdi. Emanet olarak bıraktı, saklamamı istedi. Ben de saatin içine koydum" diyerek suçlamayı kabul etmedi. E.D.’nin söylediği fırında arama yapan polis, saatin arkasındaki 3 bilezik ile 1 tek küpeyi bulup, Fadime Yıldız’a teslim etti. Ağabeyi Ö.D. de gözaltına alındı. İki kardeş ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberin Devamı

ELİMDE BÜYÜDÜ, GÖZÜMÜ OYDU

İfade için polis merkezine gelen Fadime Yıldız, "Gece yatıyordum, hava sıcak olduğu için pencere de açıktı. Bir gürültü duydum. Gözlerimi açtığımda siyah elbiseli biri başımda duruyordu. Ağzımı açmama fırsat bırakmadan kapattı. Sonra da bilezikleri çıkartmaya çalıştı. Kolum ağrıyınca ben de, ’köpek bırak kendim vereyim’ dedim. Çıkartıp verdim, pencereden kaçıp gitti. Altınları 3 sene önce ölen oğlumun mezarını yaptırmak için biriktiriyordum. O da gelip çaldı, ama sesinden tanıdım. Elimde büyüdü. Besleyip büyüttüm, gözümü oydu. Cezasını çeksin" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)