Gündem Komünist başkan, oyunu kendi partisine değil HDP'ye verdi

Komünist başkan, oyunu kendi partisine değil HDP'ye verdi

Paylaş
Komünist başkan, oyunu kendi partisine değil HDP'ye verdi

Yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi olarak, ilk ve tek belediye başkanlığını kazandığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, dün yapılan milletvekili genel seçimlerinde, TKP'nin iki devamcısından biri olarak seçime giren Komünist Parti'ye bu kez tek bir oy çıkmadı. Başkan Maçoğlu, 'Halkın kararıyla oyumu HDP'ye verdim' dedi

Türkiye'nin tek Komünist Partili belediyesi olan ve 2014 yerel seçimlerinde Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 655 oy ile belediye başkanlığını kazandığı Ovacık ilçesinde, dün yapılan milletvekili seçimlerinde çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı.

Komünist Partisi, belediye başkanlığını kazandığı ilçede sıfır çekerek, tek bir oy alamazken, Tunceli genelinde ise sadece 9 oy alabildi. Bu durumda Ovacık ilçesinde Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlu'nun da kendi partisine oy vermediği ortaya çıktı. Türkiye'de ismi hemen hiç duyulmayan bazı siyasi partilere bile oy çıkarken Komünist Parti'ye hiç oy çıkmaması şaşkınlık yarattı.

Ovacık'ta Komünist Partisi sıfır oy alırken, HDP 2 bin 717 oy ile birinci, CHP 1110 oy aldı. AK Parti ise 154 oy alabildi.

Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, Komünist Parti'ye ilçede bir oy bile çıkmamasını şöyle değerlendirdi:

"Ben seçim sonuçlarını çok ayrıntılı incelemedim. Bizler için bu dönem HDP'nin alacağı oy önemliydi. Ben Ovacık'ta Demokratik Halk Dayanışması'nın adayı olarak Komünist Parti'den seçimlere girerek kazandım. Benim arkamda Demokratik Halk Dayanışması ve DHF vardı, bu güçlerle birlikte seçime girdik. Ovacık İlçesi bu seçimlerde Demokratik Halk Dayanışması ile birlikte bir karar alarak HDP'yi destekleme kararı aldı ve ben de halkımızın aldığı karara saygı göstererek oyumu HDP'ye verdim. Komünist Parti'ye neden oy çıkmadı? Bu konuda yorum yapmayacağım ama gönül isterdi ki onlar da HDP çatısı altında yer alsalardı."

Ferit DEMİR/TUNCELİ/DHA