Gündem Komutanın ikna ettiği 2 PKK'lıya müebbet!

Komutanın ikna ettiği 2 PKK'lıya müebbet!

Paylaş
Komutanın ikna ettiği 2 PKK'lıya müebbet!

Güvenlik güçlerinin iki yıl önce Cudi Dağı'na düzenlediği operasyonda bizzat komutan tarafından ikna edilerek teslim olmaları sağlanan PKK mensubu 2 kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Cudi Dağı Tuşimiya Deresi mevkisinde, güvenlik güçleri tarafından 18- 23 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılan operasyonda, bulundukları 7 katlı mağarada bazı arkadaşları çatışmada öldürülen ve operasyonu yöneten komutanın 7 saat süren ikna çabaları sonucu teslim olan N.D. ve P.R adlı PKK’lıların, yargılandıkları Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldılar.

Haberin Devamı

>>>EL BOMBASI ATAN TERÖRİSTLER 4 SAATTE İKNA EDİLDİ

>>>CUDİ DAĞI'NDA İNSANLIK DERSİ!

MİMARLIK OKURKEN ÖRGÜTE KATILMIŞ

Yaklaşık bir ay önce görülen duruşmada söz alan N.D. İstanbul’da mimarlık fakültesinde okurken, arkadaş çevresinin yönlendirilmesiyle örgüte katıldığını belirterek şöyle dedi:

"Birkaç kez PKK’dan kaçma girişimlerim oldu. Korkudan kaçamadım. Askerin son operasyonu benim için fırsat oldu ve teslim oldum. Örgütün arşiv işleriyle ilgilendiğim için aktif görevlerde bulunmadım. Hiçbir eyleme katılmadım. Bilgisayar ortamında belgeleri, arşivleri düzenliyordum. Teslim olduktan sonra bir komutanla yaptığımız konuşma basında yer aldı. Beni aileme, anneme götüreceğini söyledi. Ben pişmanım. Tahliyemi istiyorum."

Haberin Devamı

'AVRUPA’YA GÖTÜRECEKLERDİ, KENDİMİ ŞIRNAK DAĞLARINDA BULDUM'

İran uyruklu P.R. ise, örgütün kendisini Avrupa’ya götüreceği yönünde söz verdiğini, ancak kendisini bir anda Şırnak dağlarında bulduğunu söyledi. P.R kendini şöyle savundu:

"Ben teslim olmadan önce çıkan çatışmada 2 örgüt mensubu kaldığımız mağaraya kaçtı. Asker mağaranın etrafını sardı ve ’teslim olun’ çağrısında bulundu. İki gün boyunca bizim teslim olmamızı bekledi. Botan bölgesinin komutan yardımcısı teslim olmamıza izin vermiyordu. Mağaraya çok gaz bombası atılınca çatışma çıktı. Diğer örgüt mensupları kaçtı, biz de teslim olduk."

Mahkeme heyeti 2 PKK’lı sanığa ’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi.

'BÜTÜN TÜRKİYE KOMUTANI DUYDU'

Karara itiraz eden sanıkların avukatı yapan AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Cavit Torun, müvekkillerinin güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve hiç bir eyleme katılmadıklarının tesbitinden sonra, etkin pişmanlık yasasından yararlandırılmaları gerekirken ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmalarına tepki gösterdi.

Torun sanıkların sadece teslim olmakla yetinmediğini, örgüt hakkında güvenlik güçlerine bilgiler verip yardım yatıklık suçunu işleyen 2 kişinin tutuklanmasını da sağladığını belirterek, "Bütün Türkiye televizyonlarda operasyon ile ilgili görüntülerde bunları ikna eden komutanın ’sizleri ailelerinize götüreceğim’ sözlerini duydu. Bunu rağman bu cezanın verilmesi doğru değil. Kararı temyiz edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA