Gündem Komutanın torunu miras peşinde

Komutanın torunu miras peşinde

Paylaş
Komutanın torunu miras peşinde

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Mirasın en önemli bölümü dünyanın en pahalı ikinci evi olarak bilinen yalı

SULTANIN KOMUTANI

II. Abdülhamit’in komutanlarından, 18 yıl boyunca Tophane Müşiri olarak görev yapan Mustafa Zeki Paşa ‘Filinta Mustafa’ lakabı ile ünlenmişti. İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ayağının altındaki Zeki Paşa Yalısı, Filinta Mustafa’dan geriye kalan mirasın bir bölümü.

DEĞERİ 120 MİLYON DOLAR

Yalı dünyanın en pahalı ikinci evi olarak biliniyor. Değeri 120 milyon dolar. Filinta Mustafa’dan kalan miras bu kadar da değil. Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan gayrimenkulleri var. Filinta Mustafa’nın dördüncü kuşaktan torunu Gökhan Atasever, mirasın tespitini ve hak sahiplerine bölüştürülmesini istiyor.

HAYATI DİZİ OLDU

2015 yılında miras davası açan ve 3 yıldır hukuk mücadelesini sürdüren torun Gökhan Atasever bir bölümü yurtdışında olan 70 civarındaki diğer hak sahiplerinin kendisine ulaşmasını istedi. Mustafa Zeki Paşa’nın hayat hikayesinin anlatıldığı dizi TRT 1’de yayınlanmıştı.