Gündem Komutanlar ifade veriyor

Komutanlar ifade veriyor

Paylaş
Komutanlar ifade veriyor

'Balyoz' soruşturmasında üç gündür emniyette tutulan eski kuvvet komutanları Fırtına ve Örnek ile Ergin Saygun ifade veriyor

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne saat 10.00 sıralarında getirilen Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek ile Birinci Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ifadelerine, UYAP'ta (Ulusal Yargı Ağı Projesi” sorun olduğu için başlanamamıştı. Saygun'un ifadesi 16.20 sularında sona erdi...

Saat 13.30 sularında UYAP'taki sorunun çözülmesi üzerine emekli komutanların ifadelerinin alınmasına başlandı. İbrahim Fırtına'nın ifadesini Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile Balyoz soruşturması savcılarından Mehmet Berk alıyor.

Bu arada, bilgisayarlı tomografi ile koroner CT anjiyo olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de kendisine verilen 5 günlük raporu kullanmayarak, görevine başladı.

Balyoz'da 13 tutuklama

Adliyeye sevk edilen isimler arasında 1. Ordu eski komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun da var. Emekli komutanları, başsavcı ve başsavcı vekilleri sorgulayacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakadı, kuvvet komutanlarının ifade vermeleri sırasında kendisinin de bulunacağını ve tutanakta imzasının yer alacağını söyledi.