Konak Konak'a, “Avrupa Diploması" ödülü

Konak'a, “Avrupa Diploması" ödülü

Paylaş
Konak'a, “Avrupa Diploması" ödülü

Konak'a, “Avrupa Diploması" ödülü

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa Konseyi tarafından başarılı yerel yönetimlere verilen “Avrupa Diploması" ödülünü aldı. Strazburg'da gerçekleştirilen ödül törenine online katılan Başkan Batur, hedefinin 2022 yılında Avrupa Şeref Bayrağını almak olduğunu söyledi.

Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan yerel yönetimlere verilen “Avrupa Diploması" ödülünü aldı. Haziran ayında yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen ödül töreni, Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binasında gerçekleştirildi. Törene online katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu'na teşekkür ettiği konuşmasında, 2022 yılı hedefini de açıkladı. Başkan Batur, “Hedefimiz, 2022 yılında Avrupa Şeref Bayrağını almak" dedi.

AVRUPA DİPLOMASI ÖDÜLÜ NEDİR?
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu tarafından; diğer yerel yönetimlerle yapılan eşleştirme faaliyetleri, yurt dışındaki belediyelerle ilişkiler, işbirliği, ortaklıklar ve faaliyetleri, Avrupa etkinlikleri, Avrupa ve uluslararası kuruluşlarla üyelik kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili yapılan değerlendirmeler sonucunda veriliyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı