Ekonomi Konut Piyasası Takip Sistemi nedir?

Konut Piyasası Takip Sistemi nedir?

Paylaş
Konut Piyasası Takip Sistemi nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük yol yol haritasında açıklanan Konut Piyasası Takip Sistemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Konut piyasası takip sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Konut Piyasası Takip Sistemi nedir? İşte detaylar…

Konut Piyasası Takip Sistemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci 100 günlük eylem planında açıklanmıştı. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan konut piyasası takip sistemi ile ilgili açıklama geldi. Peki, Konut Piyasası Takip Sistemi nedir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Konut Takip Sistemi Türkiye’nin üretim ve satış aşamasını da kapsayacak şekilde konut stoğu çıkarılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nisan ayında hayata geçirilecek. Konut Takip Sistemi’nde inşaat ruhsatı, yapı kullanma izni alınmış ancak ikamet kaydı bulunmayan gayrimenkuller bulunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konut Takip Sistemiyle ilgili şunları söyledi: “Bir ülkede arz-talep dengesi vardır. Her yerde vardır. Talebe göre arz etmeniz lazım. Bu ülkenin yıllık 1 ton et ihtiyacınız varsa ona göre üretmeniz gerekiyor. Arz ve talebi ona göre düzenli tutmamız gerekiyor. Ona göre yatırımları yapmamız gerekiyor. Mekansal stratejik plan o açıdan önemli. Arz ve talep dengesi inşaat sektörünü yakından ilgilendiriyor. Tüm Türkiye’de yıllık 1.2 milyon konut el değiştiriyor. Yarısı sıfır, yarısı ikinci el konutlar. 651 bin yapının inşası devam ediyor. İstatistikleri yayınlayacağız, vatandaş da ona göre hareket edecek. Sektörümüz adına önemli bir veri olacak.”

Haberin Devamı

Konut Piyasası Takip Sistemi kapsamında çıkarılacak envanter yatırımcılara rehber olacak. Bu sistemle gayrimenkul sektöründe arz – talep dengesinin kurulabilmesi için altı yapı oluşturulacak. Takip sistemi ile hangi bölgede, şehirde, ilçede ve mahallede kaç satılık daire, iş yeri olduğuna bakılabilecek. Arz ve talep önüne geçtiği bölgeler net bir şekilde görülebilecek.