Merkez Konya Büyükşehir Belediye itfaiyesi, Karadağ belediyelerinde çalışan itfaiye erlerine eğitim verdi

Konya Büyükşehir Belediye itfaiyesi, Karadağ belediyelerinde çalışan itfaiye erlerine eğitim verdi

Paylaş
Konya Büyükşehir Belediye itfaiyesi, Karadağ belediyelerinde çalışan itfaiye erlerine eğitim verdi

Konya Büyükşehir Belediye itfaiyesi, Karadağ belediyelerinde çalışan itfaiye erlerine eğitim verdi

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) – KONYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ortaklığıyla Karadağ’ın; Plav, Gusinje, Berane ve Zabljak Belediyeleri’ndeki itfaiye personeline yönelik “Temel İtfaiye Eğitimi” gerçekleştirildi. Altı gün süren programın sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan Karadağlı itfaiyecilere sertifika verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın işbirliğinde yurt dışındaki eğitimlerine devam ediyor. Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen “Temel İtfaiye Eğitimi”ne Karadağ’ın; Gusinje, Plav, Berane ve Zabljak Belediyeleri’nde görevli 20 itfaiye-kurtarma personeli katıldı.

Altı günlük eğitim programı kapsamında; yangına müdahale, arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, ilk yardım ve iş güvenliği konularında teorik eğitimler alan Karadağlı itfaiyeciler için uzman eğitmenlerin gözetiminde bir de tatbikat gerçekleştirildi. Ayrıca eğitim sürecinde Karadağ’da bulunan heyet, belediyelerin itfaiye birimlerinde teknik incelemede de bulundu.

TİKA Program Koordinatörü Abdurrahman Toprak, TİKA’nın Karadağ’da 2007 yılından bu yana tarım, sağlık ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde 400’den fazla proje gerçekleştirdiğini paylaşırken, kamu kurumlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve iki ülke arası işbirliğinin artırılmasına yönelik projelere büyük önem verildiğini belirtti. İlerleyen dönemde Karadağ’daki diğer belediyelerin itfaiye personellerine de aynı eğitimi vermek istediklerini belirtti

Afet ve acil durumlar karşısında işbirliği yapılan ülkelerin insan kaynağı kapasitesini artırmayı amaçlayan ADAMEP kapsamında farklı meslek gruplarına yönelik eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı