Antalya Konyaaltı Belediyesi fasülye hasat etti

Konyaaltı Belediyesi fasülye hasat etti

Paylaş
Konyaaltı Belediyesi fasülye hasat etti

Konyaaltı Belediyesi fasülye hasat etti

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, Çandır fasulyesinin üretimini teşvik etmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi'nde 5 dekar alanda ekimini yaptığı fasulyenin hasadını yaptı.

Konyaaltı Belediyesi, üretimini teşvik etmek amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi'nde 5 dekar alanda ekimini yaptığı Çandır fasulyesinin hasadını yaptı. Konyaaltı Belediyesi ekipleri, hasadı yapılan fasulye güneşte kurutulmaya bırakıldı. Harman edilerek taneleri ayrılacak fasulye, Çandır Fasulyesi Şenliklerinde pişirilerek, vatandaşlara ikram edilecek.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Çandır fasulyesinin adını dünyaya duyurmak istediklerini belirterek, "Yarbaşçandır Mahallesi'nde ve çevresinde geçmiş yıllarda yüksek miktarda fasulye üretimi yapılıyordu. Zamanla bu üretim azalmaya başladı. Belediyemiz topraklarında üreticiyi teşvik etmek ve Çandır fasulyesini tanıtmak için 5 dekar alanda üretim gerçekleştirdik. Verimli bir üretim oldu. Elde edilen fasulye, şenliklerde pişirilerek, Antalyalılara ikram edilecek. Çandır fasulyesinin coğrafi işarette yer alması noktasında girişimlerimiz sürüyor. Amacımız Çandır fasulyesini bir marka haline getirmek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı