Antalya Konyaaltı Belediyesi'nden Çandır Kuru Fasulye Şenliği

Konyaaltı Belediyesi'nden Çandır Kuru Fasulye Şenliği

Paylaş
Konyaaltı Belediyesi'nden Çandır Kuru Fasulye Şenliği

Konyaaltı Belediyesi'nden Çandır Kuru Fasulye Şenliği

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen'in üretimini teşvik etmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Çandır Kuru Fasulye Şenliği coşkuya sahne oldu. Başkan Esen, şenlikte üretimi yapılan kuru fasulyeyi vatandaşlara ikram etti.

Konyaaltı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Çandır Kuru Fasulye Şenliğine Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, meclis üyeleri, muhtarlar, bölge halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Semih Esen, şenlik alanında stant açan fasülye üreticilerini ziyaret ederek, hayırlı işler diledi.

KONYAALTI BELEDİYESİ BİR KIVILCIM BAŞLATTI

Şenliğin açılışında konuşan Başkan Esen, tarım gelirlerinin neden bu durumda olduğuna dair kafa yorulması gerektiğini belirterek, “Bu noktada Konyaaltı Belediyesi olarak bir kıvılcım yakmak amacıyla bu etkinliği yaptık. Türkiye yıllar boyunca kendine yetmenin yanısıra tarımdan yüksek gelirler ele ederek, ekonomisini belirli bir noktaya taşımış bir ülkedir. Bugün artık Türkiye kendisine yetecek kadar bile en temel ürünleri yetiştiremez hale gelmiştir. Çandır Fasulyesi yöremizin geleneksel yetiştirdiği bir üründür. Bu ürün de Türkiye'nin diğer ürünlerinde olduğu gibi bir kadere mahkum edildi. Konyaaltı Belediyesi, Muhittin Böcek'in belediye başkanı olduğu bir dönemde böyle bir çalışma başlattı. Çandır fasulyesi özelinde, Türk tarımının yeniden canlanması adına yerel ürünlerin nedenli önemli olduğuna dikkat çekildi" dedi.

ÇANDIR FASULYESİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN OLACAK

Çandır fasulyesinin bu bölgeye has, bu bölgede yetişen geleneksel bir ürün olduğunu söyleyen Başkan Esen, “Çandır fasulyesi neredeyse yok olmak üzereydi. Son kalanlar tespit edildi ve yeniden canlandırılarak belirli bir seviyeye geldi. Çandır fasulyesi; coğrafi bir ürün olma yolunda hızla ilerledi. Çok küçük birkaç işlemi kaldı. Çandır fasulyesini, Konyaaltı'nın coğrafi işaretli bir ürünü haline getirmek bize nasip olacak" diye konuştu.

5 KAZAN KURU FASULYE İKRAM EDİLDİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, gelecek yıl Çandır Fasulyesi ekimi yapacak üreticilere tohumluk verdi. Başkan Esen ve beraberindekiler, Konyaaltı Belediyesi'nin Yarbaşçandır Mahallesi'nde 5 bin metrekare alanda üretimi gerçekleştirdiği kuru fasulye yemeği vatandaşlara ikram etti. 5 kazan kuru fasulye kısa zamanda tükendi.

Daha sonra ise Türk Halk Müziği sanatçısı Arzu Gök konser verdi. Başkan Esen, sanatçı Arzu Gök'e teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı