Türkiye (Son Dakika) Konya'daki katliamda saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı

Konya'daki katliamda saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı

Paylaş
Konya'daki katliamda saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı

Konya'da aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği katliamda olayın faillerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Konya'da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ateşe verildiği belirtilen ev ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Haberin Devamı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

SALDIRIYI UÇAKTA ÖĞRENDİ

Saldırıda ölen 7 kişilik Dedeoğulları ailesinin fertlerinden Çetin Dedeoğulları’nın da bayram tatili için geldiği Konya’daki evlerinden dün saat 16.00 sıralarında ayrıldığı ortaya çıktı. İngiltere’ye dönmek için Ankara’da uçağa binen Çetin Dedeoğulları’nın kalkışa dakikalar kala ailesine silahlı saldırı düzenlendiğini öğrenip, uçaktan indiği öğrenildi.

Cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çetin Dedeoğulları’na sarılıp taziye de bulundu.

SALDIRI ANINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Konya’da, K. ailesinin yakını olduğu belirtilen Mehmet Altun’un (33), Dedeoğulları ailesi fertlerine silahla saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı. Evin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Mehmet Altun’un, Dedeoğlu ailesi fertleriyle bahçede otururken sandalyeden kalkarak poşet içindeki tabancasını çıkarıp, peş peş ateşlediği, ardından da aracına binip uzaklaştığı yer aldı.

Haberin Devamı

GÖZALTI SAYISI 13 OLDU

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Meram’daki silahlı saldırıyla ilgili gözaltı sayısının 13 olduğunu açıkladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Meram ilçesinde dün 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgisi olduğu düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, yürütülen soruşturmada gelinen aşamada, halen firari olan şüphelinin ailesinden 3 kişinin daha gözaltına alınması ile toplam gözaltı sayısının 13 olduğu kaydedildi.

BAKAN SOYLU, TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, silahlı saldırı sonucu 7 kişinin öldüğü, Dedeoğulları ailesini ziyaret edip taziyede bulundu.

Bakan Soylu, "Bunların hepsi dedikodu. Biz o dedikodunun örtüsünü kaldıracağız. Suçluyu yakalayacağız. Adalete teslim edeceğiz. Bunu vahşetle tanımlayabiliriz. Başka bir şey değil. Arkadaşlar, suçluyu ortaya çıkaracak, adalete teslim edecek. Ben sizden bir tek şey rica ediyorum. Sabırlı olmamız lazım. Allah sabrın mükafatını verir" dedi.

DHA

Haberin Devamı