Mut Kooperatif zeytinyağı Başkent'te satışa sunuluyor

Kooperatif zeytinyağı Başkent'te satışa sunuluyor

Paylaş
Kooperatif zeytinyağı Başkent'te satışa sunuluyor

Kooperatif zeytinyağı Başkent'te satışa sunuluyor

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA)- MERSİN'in Mut ilçesinde zeytin üreticilerinin ürettiği zeytinyağı, Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Başkent Marketlerde tüketicilerle buluşmak için yola çıktı.
İlk sevkiyatın yapılması nedeniyle kooperatif binası önünde düzenlenen programa; Kaymakam Batuhan Bingöl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Osman Çelik, Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur katıldı. Programda konuşan Kooperatifi Başkanı Ali Osman Çelik, “İlçemiz zeytin üreticilerimizden aldığımız organik zeytinlerimizi, düşük asitli zeytinyağı sıkımını yaparak ambalajladık. Ankara’da bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve bünyesinde kooperatifler ve üretici birliklerinin ürünlerinin satışa sunulduğu Başkent Market’e ilçemizin gözbebeği zeytinyağımızın pazarlanmasını yaptık ve bugün ilk sevkiyatımızı gerçekleştiriyoruz. Zeytinyağında olduğu gibi ilçemizin kaliteli, yüksek aromalı doğal ürünlerinden pekmez, nar ekşisi ve incir kurusu için görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede bağlantılarımızın sonuç vereceğine inanıyoruz” dedi.
KALİTESİNE GÜVENİYORUZ
Kaymakam Batuhan Bingöl de, ilçede üretilen zeytinyağının kalitesine ve lezzetine güvendiklerini belirterek, "Mut zeytinyağının pazarda hak ettiği değeri göreceğine inanıyoruz. Üretim elbette çok önemli ama üretilen ürünün pazarlanmadı da en az onun kadar önemli. O nedenle pazarlama konusunda da çalışmalar yapılmalı. Üretici ürününden iyi bir gelir elde ettiğinde bu hem daha çok ve daha kaliteli ürün üretmesine de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı