Türkiye (Son Dakika) Kopan parmağıyla 3 hastane dolaştı

Kopan parmağıyla 3 hastane dolaştı

Paylaş
Kopan parmağıyla 3 hastane dolaştı

Adana'da döner bıçaklı saldırıda parmağı kopan hurdacı genç, mikro cerrahi uzmanı olmadığı gerekçesiyle 3 hastaneye kabul edilmeyince yakınları isyan etti

Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesinde hurdacılık yapan 27 yaşındaki Ali Nugay kamyonetiyle işyerine giderken, iddiaya göre yolu kesildi.

Mahalleliler tarafından ’Seyfo’ lakabıyla tanınan kişi, elinde döner bıçağı ile tehdit ettiği Ali Nugay’dan 20 lira istedi. Nugay’ın parayı vermesi üzerine, ’Seyfo’ bu kez istediği parayı 40 liraya çıkardı.

Çıkan tartışmada ’Seyfo’, döner bıçağı ile Ali Nugay’a saldırdı. Döner bıçağı Nugay’ın koluna ve eline isabet etti ve parmağı koptu. Kavgayı öğrenip gelen yakınları tarafından, kopan parmakla birlikte yakındaki özel hastaneye götürülen Ali Nugay, burada parmağı dikecek mikro cerrahi uzmanı olmadığı için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Burada da uzman olmadığı için hastanın kabul edilemeyeceği söylendi. Bunun üzerine ambulans talep eden Nugay’ın yakınlarının talebi reddedildi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne getirilen hasta, yine operasyonu yapacak doktor olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

Son olarak hastalarını Özel Ortadoğu Hastanesi’ne götüren Ali Nugay’ın yakınları, mikro cerrahi uzmanının izinde olduğunu öğrenince, "Koskoca şehirde bu ameliyatı yapacak bir uzman bulunamıyor, hastamız kan kaybından ölecek" diyerek tepki gösterdi.

Hastane yetkilileri, 112 Acil Servis’le irtibata geçip, mikro cerrahi uzmanı aradı. Adana, Mersin ve Gaziantep’te bu operasyonu yapacak doktor bulunmayınca hastane yetkilileri Hatay’da izinde olan mikro cerrahi uzmanı Opr. Dr. Muhsin Dursun’u çağırdı.

Hemen hastaneye gelen Opr. Dr. Muhsin Dursun, yaklaşık 5 saat süren operasyonla Ali Nugay’ın kopan parmağını yerine dikti.

Can KÜÇÜKÖZKAN/DHA

Haberin Devamı