Yaşam Köpeği 'aslan' diye kakaladılar!

Köpeği 'aslan' diye kakaladılar!

Paylaş
Köpeği 'aslan' diye kakaladılar!

Çin'de bir hayvanat bahçesi, Afrika aslanı türü adı altında, köpek sergilediği ortaya çıkınca bir skandala imza atmış oldu

Çin’in kuzeyinde bulunan Henan bölgesinde 'Luohe' isimli hayvanat bahçesi, Afrika aslanı yerine köpek sergilediği ortaya çıkınca eleştirilerin odağı oldu. Söz konusu olay kafesteki köpeğin havlamasıyla anlaşıldı.

Daha önce de egzotik türler sergileyen hayvanat bahçesinin hatası bir ziyaretçi tarafından fark edildi. Kendi oğluna hayvanların çıkardığı sesleri dinletmek isteyen bir ziyaretçi, Afrika aslanı kafesinden gelen havlama sesiyle şaşkına döndü. Afrika aslanı kafesindeki hayvanın Tibet mastifi (çoban köpeği) cinsi bir köpek olduğu anlaşıldı. Aslan benzeri bir yeleye sahip köpek cinsinin uzun tüyleri var.

Durumu fark eden kadın, Beijing Youth Daily gazetesine hayvanat bahçesinin ziyaretçileri aldattığını açıkladı. Olay sonrasında hayvanat bahçesindeki tek “sahte” hayvanın Afrika aslanı olmadığı anlaşıldı. Bataklık kunduzunun yılan, beyaz tilkinin leopar, bir başka köpeğin de kurt olarak sergilendiği ortaya çıktı.

AFP’nin haberine göre, Hayvanat bahçesi şefi Liu Suya, yaptığı açıklamada bir aslana sahip olduklarını ancak çiftleşme döneminde olan aslanın geçici olarak köpekle yer değiştirildiğini söyledi. Çin’in Twitter'ı Weibo adlı internet sitesi bu haberle sarsıldı. Kullanıcılar olayla ilgili esprili yorumlar yaptı.

ntvmsnbc

Haberin Devamı