Yaşam Köpeği neden terk ettiğini açıkladı

Köpeği neden terk ettiğini açıkladı

Paylaş
Köpeği neden terk ettiğini açıkladı

İskoçya'da Kai adlı köpeğin bavuluyla terk edilmesi dünya çapında büyük ses getirmişti. Köpeği terk eden kişi, olayın gerekçesini anlattı

İskoçya’da, içinde oyuncakları, maması ve yastığının bulunduğu bavuluyla Ayr tren istasyonuna bırakılan Shar Pei cinsi Kai adlı köpeği terk eden Fin Rayner, kararının gerekçesini açıkladı. 39 yaşındaki kadın , internette satılan köpeği, reklamdakinden farklı gözüktüğü için terk ettiğini söyledi.

Independent’ta yer alan habere göre, kızıyla birlikte, gerçek adının Pluto olduğu açıklanan köpeği almak için Aberdeenshire’dan Ayr’a gittiğini söyleyen Rayner, köpeğin internetteki reklamdan farklı gözüktüğünü ifade etti. Rayner, “Pluto’yu satan kişiye, köpeği yürüyüşe çıkarmak istediğimi söyledim. Adam benden, geri dönmeme ihtimalime karşı depozito olarak 150 sterlin istedi. Daha sonra onun arabasıyla uzaklaştığını gördüm. Telefon açtım ve ‘Köpeğin için geri dönsen iyi olur’ dedim. Geri gelmedi” dedi.

ONU BURADA BIRAKACAĞIM'

Köpeği eve götürmeyi düşündüğünü belirten Rayner, internetteki fotoğrafın 2005’te ABD ’de çekildiğini öğrendikten sonra Kai’yi terk etmeye karar vermiş. Rayner, “İnternet sitesinde çalışanlardan birini aradım ve onlara, köpeğin başkasına ait olduğunu söyledim. Çalıntı olduğunu düşündüğüm için ‘Onu burada bırakacağım’ dedim ve yaptım da” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Hayvan severler tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Rayner, kendini, “Oradan ayrılmadan önce köpeğin güvende olduğundan emin oldum” diyerek savundu.

Yetkililerin Kai’nin göz kapaklarından bir operasyon geçirmesi gerektiğini açıklaması üzerine, köpek için 3 bin 800 sterlin toplanmıştı.

Haberin Devamı