Gündem Köpeğini terk edene ceza

Köpeğini terk edene ceza

Paylaş
Köpeğini terk edene ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, sokak köpeklerine kimlik kartı çıkarılacak. Sahiplendiği köpeği sokağa atana ise ceza kesilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sokak köpekleri için yeni bir düzenlenme hazırlıyor. Sokak köpekleri öncelikle toplanacak ve kısırlaştırılıp aşılanacak.

Haberin Devamı

Ardından köpeklere kimlik kartı verilecek ve kimlikler sanal ortamda yayınlanacak. İsteyenler sokak köpeklerini ücretsiz olarak sahiplenebilecek.

Sahiplendikleri köpeği tekrar sokağa atanlara ise ceza kesilecek. Pilot iller olarak belirlenen Trabzon, Kocaeli ve İstanbul'da uygulamalar kısa süre içinde başlayacak.

Düzenlediği basın toplantısında yeni düzenlemeye ilişkin bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Buna çok kesin karar verdim. Kesin kararlıyım. Çünkü onların da yaşam hakkı var. Her canlıya saygı göstermek zorundayız" sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

Eroğlu, "Artık her bir köpeğin mutlaka bir künyesi olacak. Diyelim ki birisi bunu sahiplendi. 'Çocuğum arzu etti, ben şu köpeği alayım. Ondan sonra sokağa atayım' yok öyle şey. Önce alacak, sonra aşılama, küpeleme, kısırlaştırma, künyeleme ve sahiplendirme kısmını hazırlayacak. Herkese kart vereceğiz. Köpek kimlik kartı. Kimde, ne zaman kontrol edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yiğit ve Narin adlı kendi köpeklerinin adına çıkartılan kimlik kartlarını da basın mensuplarına gösteren Eroğlu, kimlik kartlarına ilişkin bilgiler verdi.

ntvmsnbc ve Ajanslar