Dünya Köpek balıkları saldırdı

Köpek balıkları saldırdı

Paylaş
Köpek balıkları saldırdı

Mısır'ın tatil beldesi Şarm El Şeyh'te denize giren 1 Alman turist, köpek balığı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi

Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki popüler tatil beldesi Şarm El Şey’te tatil yapan Alman kadın turistin, şnokel yaperken köpek balığının saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdiği bildirildi. Yetkililer, bir kolu ve bir bacağı köpek balığı tarafından koparılan kadının saldırının hemen ardından yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şarm El Şey’te geçen hafta bir gün arayla yaşanan benzer saldırılarda denize giren 3 Rus ve 1 Ukraynalı turist, köpek balığı saldırısı sonucu yaralanmıştı. 47 ve 70 yaşındaki iki Rus kadının bir uzvu kopmuştu.

YANLIŞ KÖPEKBALIĞINI YAKALAMIŞLAR

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü’nün, geçen hafta aynı köpek balığı tarafından düzenlendiğini açıkladığı saldırının ardından iki köpek balığının yakalandığını bildirmişti. Ancak bu son saldırı tehlikeli köpekbalığının hala sularda olduğu iddiasını ortaya attı.

Yetkililer, geçen hafta saldırıların ardından su sporlarına kapatılan ve bu hafta tekrar açılan Şarm El Şeyh’in, ikinci bir karara kadar tekrar su sporlarına kapatıldığını açıkladı.

Bu yıl, 26 Ocak ve 18 Nisan’da benzer köpekbalığı saldırıları yaşanmış, 26 Ocak’ta yaşanan olayda bir Fransız ciddi şekilde yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Aynur TATTERSALL/MISIR, (DHA)