Türkiye (Son Dakika) Köpekleri av tüfeğiyle vahşice öldürdüler

Köpekleri av tüfeğiyle vahşice öldürdüler

Paylaş
Köpekleri av tüfeğiyle vahşice öldürdüler

Uşak'ta yaklaşık 25 sokak köpeğinin, organize sanayi bölgesinde vurularak itlaf edildiği ve bölgedeki çöplük alanında gömüldüğü tespit edildi

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 25 sokak köpeğinin av tüfeğiyle vurularak itlaf edildikten sonra toplu şekilde gömüldüğünü tespit ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Avcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde hayvanseverlerin kendilerini arayarak Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde (UOSB) kimliği belirsiz kişilerin, av tüfeğiyle köpekleri itlaf ettiklerini bildirdiğini söyledi. Telefonlar üzerine olayı incelemek için UOSB’ye gittiklerini ifade eden Avcu, 25 köpeği, vurularak iş makinesi yardımıyla açılan çukurda üstleri toprakla örtülmüş halde bulduklarını söyledi.

Avcu, şunları kaydetti: "Bazıları can çekişiyordu. Olayı fotoğrafladık ve bölgeden ayrıldık. Bugün Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Erdem’e giderek elimizdeki fotoğrafları gösterdik ve yardım istedik. Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ali Aydın’la görüşerek şikayette bulunduk. Sorumluların bulunup cezalandırılmasını istedik. Yaşanan vahşetin arkasını bırakmayacağız, daha önce de UOSB’de bu tür olayların meydana geldiğine dair ihbarlar almıştık. Birileri belirli zaman aralıklarında bölgede toplu köpek itlafları yapıyor. Bu insanlık dışı olayı kabul etmemiz mümkün değil."

Haberin Devamı

"Fabrika sahipleri telefonda ağladı"

UOSB’de dün gece uzun süre silah sesleri duyulmasına rağmen olaya müdahale edilmediğini savunan Avcu, şöyle devam etti:

"Birileri eline aldığı silahlarla onlarca köpeği vahşice öldürüyor ve kimse buna dur demiyor. Bu durumu anlamak mümkün değil. Güvenlik kameralarının görüntülerine ulaşmak için pek çok fabrika sahibini aradık. Bazı fabrika sahiplerine vurulan sokak köpeklerinin fotoğraflarını gönderdik, gözyaşlarını tutamadılar. Sorumluların tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istiyoruz."

UOSB Başkanı Ali Yıldırım ise olayla ilgili gün içerisinde kendilerine çok sayıda ihbar geldiğini ifade ederek, "Biz sokak köpeklerinin öldürülmesi yönünde bir talimat vermedik. Konu bizimle alakalı değil. Bireysel bir olay yaşanmış olabilir. Ancak hiç bir şekilde olayı tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

Soruşturma başlatıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Ali Aydın ise olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Elimizde sokak köpeklerinin öldürülüp gömüldüğünü gösteren fotoğraflar var, sorumluların yakalanması için jandarma ile beraber çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AA