Kopenhag'daki gururumuz
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunu Şef Ece Alaybeyoğlu, dünyaca ünlü restoranlarda çalışmış. Bunların arasında 2 Michelin yıldızlı Noma Kopenhag ve yine 2 yıldızlı The Ledbury London var. 2019’dan beri de Kopenhag’daki 2 Michelin yıldızlı Alchemist’te araştırma ve geliştirme şefi olarak görev yapıyor. Ece Şef’e 4 soru sordum. Uğur Alkapar / ugur.alkapar@posta.com.tr
Size ilham veren şefler?
Şu an Londra’daki 3 Michelin yıldızlı Core’un Şefi Clare Smyth ve The Ledbury’nin Şefi Brett Graham.
Mutfağınızın vazgeçilmezleri?
Bu aralar vişne şarabı tortusunun verdiği, biraz ekşi biraz fermente olmuş meyve tadını seviyorum. Ek olarak, siyahlaştırılmış elma ya da ayva zevk alarak kullandığım ürünlerden.
Reçete ve menü oluştururken önceliğiniz?
Yaratıcılığın ve tasarımın en büyük farklılığım olduğuna inanıyorum. Bir konu ya da ürün üzerinde test yapmaya başlamadan önce detaylı bir araştırma yapıp olabildiğince bilgi sahibi olmak insana farklı bir bakış açısı veriyor. Onun dışında sürdürülebilirlik konusunun tabaklarımda etkisi hayli fazladır.
Mutfakta nasılsınız?
Disiplinli ve azimliyim. Biraz bana yelken yapmayı hatırlatıyor. Fine-dining dediğimizde yaptığınız her işin mükemmel olması gerekiyor.
- 'İçinde hazine var' diyen gelip kazıyor! iç Anadolu'daki ilimizin piramidleri
- Kız Kulesi Hikayesi Ve Tarihi: Kız Kulesi Özellikleri Ve Mimarı Yapım Tarihi..
- Kontrolden çıkan araç 7 metrelik istinat duvarından bahçeye uçtu
- 17 yaşındaki Hüseyin, gölet kanalında boğuldu
- Feci kazada yeni detay ortaya çıktı! 300 metre ileride bulundu