Dünya Köprü trafiğinin ardında siyasi neden varmış!

Köprü trafiğinin ardında siyasi neden varmış!

Paylaş
Köprü trafiğinin ardında siyasi neden varmış!

ABD'de eylül ayında George Washington Köprüsü'nün iki şeridinin kapatılmasının ve Fort Lee kasabasında dört gün boyunca hayatı felç eden trafik sıkışıklığının ardından dev bir siyasi skandal çıktı

ABD basınında bugün yayınlanan e-posta yazışmalarına göre köprünün kapatılması emrini New Jersey Valisi Chris Christie'nin üst düzey danışmanlarından biri vermiş.Gerekçesi ise kasabanın seçimlerde Cumhuriyetçi Christie'yi desteklemeyen Demokrat Partili Belediye Başkanı Barbara Buono'yu cezalandırmak.

'ONLAR BUONO SEÇMENLERİNİN ÇOCUKLARI'

Yazışmalara göre Christie'nin yardımcısı Bridget Anne Kelly 13 Ağustos'ta George Washington Köprüsü'nün kontrolünden sorumlu David Wildstein'a gönderdiği e-postada, "Fort Lee'da biraz trafik sorunu zamanı" diyor, Wildstein ise "Anladım" cevabını veriyor.

Daha sonra Wildstein ile Kelly arasında alaycı bir SMS trafiği de yaşanıyor. Trafikten en çok etkilenenlerin okul servislerindeki çocuklar olduğuyla ilgili kaygılarla ilgili Wildstein, "Onlar Buono seçmenlerinin çocukları" yanıtını veriyor.

CHRISTIE HATAYI KABUL ETTİ

Christie, yaptığı bir açıklamayla dünyanın en yoğun trafiğe sahip köprülerinden olan George Washington Köprüsü'ndeki şeritleri kapatan ekip üyelerinin hata yaptığını kabul etti.

Bu skandal 2016 seçimleri için Cumhuriyetçilerin aday adayları arasında yer alan Christie'yi zorlayacak gibi görünüyor.

HÜRRİYET

Haberin Devamı