Gündem Köprüde elektrik çarptı

Köprüde elektrik çarptı

Paylaş
Köprüde elektrik çarptı

Köprü korkuluğundaki elektrik kaçağı 14 yaşındaki Fırat'ı öldürüyordu

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde, köprü korkuluklarının bitişiğinden geçip, trafoya giden elektrik kabloları kaçak yaparken, korkuluğa dokunan 14 yaşındaki Fırat Kaya ağır yaralandı. Kalbi 7 kez duran çocuk yoğun bakımda tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 21.00 sıralarında, Gaziemir Aktepe Mahallesi 118/4 Sokak üzerindeki köprüde meydana geldi. Anafartalar İlköğretim Okulu 8’nci sınıf öğrencisi Fırat Kaya ile aynı okulun 7’inci sınıfında okuyan dayısının oğlu Nurullah Tokçin oynamak için sokağa çıktı. Arkadaşları ile buluşan 2 çocuk sokakta futbol oynamaya başladı. Maç sırasında futbol topu, içinde su bulunmayan dereye kaçtı. Dereye inmek için köprü korkuluklarına yaklaşan Kaya’yı, dayısının oğlu Nurullah Tokçin "Korkulukları elleme, elektrik çarpıyor, bana da çarptı" diyerek uyardı.

7 KEZ KALBİ DURDU

Uyarıyı dikkate almayıp korkuluklara dokunan Fırat Kaya elektrik akımına kapıldı. Yere düşen çocuğu gören çevredekiler, durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sevk edilen sağlık ekiplerinin kontrolünde, çocuğun kalbinin durduğu belirlendi. Yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırılan Kaya, ambulansla, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede 6 kez daha kalbi duran, yapılan müdahaleler sayesinde her seferinde hayata tekrar döndürülen Fırat Kaya, Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Yoğun bakıma alınan Fırat Kaya’nın sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi. İnşaat işçisi babası 38 yaşındaki Abdullah Kaya çaresizlik içerisinde kıvrandı.

Haberin Devamı

KAÇAĞI UZMAN EKİP İNCELEYECEK

Köprü çevresinde önlem alan polis, kimseyi olay yerine yaklaştırmazken, TEDAŞ ekiplerini çağırdı. Köprü korkuluklarına bitişik geçen elektrik kablosundaki kaçağı önlemek amacıyla TEDAŞ ekipleri enerjiyi kesti. Polis ekiplerince çevrilen olay yerinin, bugün uzman ekipler tarafından inceleneceği, soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi. 12 yaşında Ferhat, 11 yaşındaki Güllüşah ve 6 yaşındaki Sevda Kaya adlı çocukları da bulunan Fırat Kaya’nın annesi Serhat Kaya, "Trafoya giden elektrik kablosu neden yerin altından değil de köprünün yanından geçirildi. Şikayetçiyim" dedi.

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)