Kayseri Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee'den ERÜ'ye ziyaret

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee'den ERÜ'ye ziyaret

Paylaş
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee'den ERÜ'ye ziyaret

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lee'den ERÜ'ye ziyaret

KAYSERİ,(DHA)- KORE Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (İKUM) ziyaret ederek, ERÜ tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aşı hakkında bilgi aldı.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Won Ik Lee ile ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ERÜ ile Kore üniversiteleri arasında yapılabilecek eğitim işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Büyükelçi Won Ik Lee, ERÜ tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aşı adayı hakkında Rektör Çalış’tan bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Çalış, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükelçi Won Ik Lee’ye teşekkür etti. Kore’deki üniversiteler ile işbirliği içerisinde olduklarına dikkat çeken Rektör Çalış, "Önümüzdeki süreçte Kore’deki hem işbirliği içerisinde olduğumuz üniversiteler, hem de diğer üniversiteler ile aramızdaki iş birliğini daha fazla geliştirmek istiyoruz. Özellikle öğrenci değişimi ve araştırma konularında stratejik bir ortaklık içerisinde olmayı istemekteyiz. Bizler için Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalımız bir gurur kaynağı. Ama biz mühendislik ve tıp gibi birçok alanda da Kore ile üniversiteler bağlamında Ar-Ge çalışmaları da yapmak istemekteyiz" dedi.
Büyükelçi Won Ik Lee ise, Erciyes Üniversitesi’nde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Erciyes Üniversitesi’nde Kore çalışmalarının bir geçmişi var. Uzun yıllardır yapılan bu çalışmalar ile Kore Dili’nin bir geçmişi olması bizleri mutlu etmekte. Kore Üniversiteleri ile Erciyes Üniversitesi’nin iş birliği içerisinde olması bizler için de çok önemli. Kore çalışmalarına verdiğiniz katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı