Keşan Kore gazisi, köstekli saatini kent müzesine bağışladı

Kore gazisi, köstekli saatini kent müzesine bağışladı

Paylaş
Kore gazisi, köstekli saatini kent müzesine bağışladı

Kore gazisi, köstekli saatini kent müzesine bağışladı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde Kore gazisi İbrahim Dalgıç (89), köstekli saatini, belediye tarafından restore edilerek hizmete açılacak kent müzesinde sergilenmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teslim etti.

Kore gazisi İbrahim Dalgıç, Keşan Belediyesi’nin, Çanakkale Savaşı yıllarında cephe gerisi hastanesi olarak kullanılan tarihi taş binada oluşturacağı kent müzesinde sergilenmesi için köstekli saatini bağışladı.

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kent müzesi için protokolün yakın zamanda imzalanacağını belirterek, "Aldığımız anlamlı hediye nedeniyle çok mutlu ve gururluyuz. Allah Kore Gazimiz İbrahim Dalgıç’tan razı olsun. Allah O’nu başımızdan eksik etmesin. Hediyesine Kent Müzemizde gözümüz gibi bakacağız. 100 yıllık bir geçmişimizi kent müzemizde hemşehrilerimiz ile buluşturacağız. Sergilenecek eserler ile ilgili komisyon kuracağız. Müzede sergilenecek eserlerin kim tarafından bağışlandığına dair kimlik bilgileri olacak. İsimleri müze tarihi boyunca yaşatılacak” dedi.

İbrahim Dalgıç ise “Kore’de 16 ay kaldım. 29 günde Kore’ye gittik. Benim için çok değerli olan köstekli saatimi müzede tüm halkımızın görmesini istiyorum. Tarih gelecek nesillere aktarılmalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı