Yaşam Kore gazisi madalyasına 68 yıl sonra kavuştu

Kore gazisi madalyasına 68 yıl sonra kavuştu

Paylaş
Kore gazisi madalyasına 68 yıl sonra kavuştu

Bodrum'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin düzenlediği törende 90 yaşındaki Kore gazisi Şehabettin Akkın, madalyasını 68 yıl sonra aldı

Kore Savaşı’na katılan o yıllarda gazilik madalyasını alma fırsatı bulamayan asteğmen ve tercüman Şehabettin Akkın’a (90) gazilik madalyası takdimi için program düzenlendi.

Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen programda, Kore gazisi Şehabettin Akkın’a madalyası, teşekkür belgesi ve heykelcik hediye edildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Kore’de 21 bin 212 kişinin gazi olduğunu ifade ederek "Hayatta olan 2 bin 200 civarında Kore gazimiz var. Gazilerimizi gezerek onların sorunlarını dinliyoruz. Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği de gazilere önem veriyor" dedi.

'BAĞLILIĞIMIZ HALEN DEVAM EDİYOR'

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park da Kore’nin gaziler sayesinde gelişmiş bir ülke haline geldiğini anlatarak gazilere teşekkür etti. Türkiye’de kahraman gazilerle olmaktan çok mutlu olduğunu aktaran Albay Jaesic Park, "Gemiyle 30 gün giderek orada savaşmışlar. Kore halkı olarak çok teşekkür ediyoruz. Bu bağlılığımız halen devam ediyor" diye konuştu.

AA




Haberin Devamı