Pratik Bilgiler Körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir? Bıçak bileme yöntemleri

Körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir? Bıçak bileme yöntemleri

Paylaş
Körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir? Bıçak bileme yöntemleri

Özellikle mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan bıçaklarımız zamanla kullana kullana keskinliğini kaybeder. Körelen bıçakla herhangi bir şey kesmek oldukça zor ve tehlikeli olur. Eğer bıçaklarınız körelmiş ve keskinleştirmek için yöntem arıyorsanız "körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir, bıçak bileme yöntemleri" haberimize göz atın.

Mutfakta en çok kullanılan el aletlerinden birisi bıçaktır. Bıçaklar kullanıldıkça körelmeye başlar ve ilk günkü keskinliğini yitirir. Bıçakalarınız köreldiyse ve eskisi gibi keskinleştirmenin yöntemlerini arıyorsanız "körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir, bıçak bileme yöntemleri" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Körelmiş bıçaklar nasıl keskinleştirilir? Bıçak bileme yöntemleri

  • En bilindik yöntem bıçak bileme yöntemidir. İki bıçağı keskin taraflarını birbirine sürterek anlık gözüm üretebilirsiniz. Fakat bu çözüm kalıcı olmaz.
  • Bileme yöntemi olarak bilinen bir farklı yol ise bileme taşı veya bileme çubuğuyla bıçakları bilemektir. Bu çözüm oldukça işe yarar.
  • Porselen tabakla bıçak bileme yöntemi de oldukça bilindik bir yöntemdir. Bu yöntem kalıcı olmasa da anlık olarak işinizi görebilir.
  • Son yöntem olarakta bıçak bileyen dükkanlarda bıçağı bilettirip eski haline getirebilirsiniz.