Dünya Körfez krizine çözüm için Katar masaya oturmaya hazır

Körfez krizine çözüm için Katar masaya oturmaya hazır

Paylaş
Körfez krizine çözüm için Katar masaya oturmaya hazır

Katar, Körfez krizinin çözümü için Kuveyt tarafından çağrısı yapılacak herhangi bir toplantıya katılmaya hazır olduğunu açıkladı

Kuveyt’in Er-Ray gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani aracılığıyla Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed es-Sabah’a mektup gönderdi.

Haberin Devamı

'ÇÖZÜM BULUNSUN, ANLAŞMAZLIKLAR BİTSİN'

Mektupta, Katar’ın, Kuveyt Emiri Sabah’ın Körfez’deki anlaşmazlıkları bitirmek ve Körfez krizine çözüm bulmak için çağrı yapacağı herhangi bir toplantıya katılmayı onayladığı ifade edildi.

Katar’ın açık ve şeffaf olmayı, dikteleri ve ön şart sunulmamasını temenni ettiği aktarılan haberde, Kuveyt’teki son Körfez zirvesinde anlaşmazlıkların çözümü için önerilen yeni mekanizmanın hayata geçirilmesini umduğu kaydedildi.

Kuveyt Emiri Sabah, birkaç hafta önce Körfez ülkelerinin liderlerine mektup göndererek krize çözüm bulmayı ümit ettiğini bildirmişti.

ARABULUCU OLMUŞTU

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017’de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmış, Kuveyt ise bu krizde ara bulucu bir rol üstlenmişti.

Haberin Devamı