Magazin 'Korkunun' yazarı yılandan korkuyormuş

'Korkunun' yazarı yılandan korkuyormuş

Paylaş
'Korkunun' yazarı yılandan korkuyormuş

Korku ve gerilim türünde yazdığı kitaplarla tanınan ABD'li yazar Stephen King, örümceklerden, yılanlardan ve üvey annesinden korktuğunu söyledi

ABD'nin Lowell kentindeki Massachusetts Üniversitesi'nde öğrencilere konferans veren yazar, bir öğrencinin kendisine "en çok korktuğu şeylerin ne olduğunu" sorması üzerine, "örümcekler, yılanlar ve üvey annem" yanıtını verdi.

Öğrencilere yazarlık hakkında ipucları veren King, hikayelerini yazarken duygusal bir heyecan yaşadığını ifade ederek, "Ben çatışmacı bir yazarım. Okuyucuyla yüz yüze olmak, onun alanına girmek isterim. Onunla aramda öpecek, sarılacak, boğacak, yumruklayacak kadar yakın bir mesafe olmalı. Onun dikkatini çekmeliyim" dedi.

King, kendisinin de sıradan bir insan olduğunu, yazacağı konuyu yaklaşık yarım saat içinde oluşturduğunu ve korku hikayelerine olan merakının yaşadığı bir çocukluk travması ile ilgili olmadığını belirtti.

‘SHINING’İN DEVAMI GELİYOR
Gelecek yıl basılacak 2 kitabını bitirdiğine değinen King, ilk olarak suç romanı Joyland'in basılacağını, daha sonra ünlü başyapıtı "The Shining"in devamı niteliğinde yazdığı "Doctor Sleep"in raflarda yerini alacağını açıkladı.

Okuyucuların kendisine yıllar sonra bile "The Shining" romanındaki ana karaktere daha sonra ne olduğunu sorduğunu belirten ünlü yazar, bu şekilde bu konu üzerinde kafa yormaya başladığını ve romanın devamını yazmaya karar verdiğini bildirdi.

King, yazar olmak isteyen öğrencilere insanların hareketlerini iyi izlemeleri gerektiğini, onların kişisel özelliklerini bir araya getirerek kendi karakterlerini yaratabileceğini ifade etti.

Öğrencilere, yayın evi editörlerinin eserlerini reddetmesi durumunda cesaretlerini kaybetmemelerini öğüt veren King, öğrencilerin anlatmak istedikleri konu üzerine aklına gelen fikirleri dizüstü bilgisayarlara yazmak yerine akılda tutmaları gerektiğini söyledi.

Yazdığında kendisini tanıyamadığını ve farklı bir birey gibi hissettiğini belirten King, "Herhangi bir şeyi yazmak için, gece uyumadan önce yatağa uzandığımda hikayeyi önce kendime anlatırım" dedi.

AA

Haberin Devamı