Korkuteli Korkuteli Yörükler Derneği kuruldu

Korkuteli Yörükler Derneği kuruldu

Paylaş
Korkuteli Yörükler Derneği kuruldu

Korkuteli Yörükler Derneği kuruldu

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Yörükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin yapılan ilk yönetim toplantısında başkanlığa iş insanı Yusuf Ateş getirildi.
Korkuteli Yörükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduktan sonra yapılan ilk yönetim toplantısını yaptı. Toplantıda dernek başkanlığına iş insanı Yusuf Ateş getirilirken, Başkan Yardımcısı Durali Böcek oldu. Yönetim kurulu ise Selçuk Çetiner, Durmuş Ünver, Mehmet Kocaoğlu, Mustafa Kubuz ve Salih Karaca'dan oluştu.
Dernek Başkanı Yusuf Ateş, "Tarihte ilk kez Korkuteli'de Yörükler Derneğimizi kurmanın gururunu yaşıyoruz. Yüce Türk milletinin asli unsuru, temel taşı, binlerce yıldır bütün Türk değerlerini taşıyan, yaşatma mücadelesi veren Yörükler, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Yörükler diyarı Korkuteli'de de örgütlendi. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Arkadaşlar gidip Toros Dağları'na bakınız. Orada tek bir Yörük çadırı görüyorsanız, o çadırda duman tütüyorsa, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' sözünden yola çıktık. Binlerce yıldır nakış nakış işlediğimiz kültürümüzü, sanatımızı, geleneklerimizi, töremizi ve ürettiklerimizi gelecek nesillere aktarmak, geliştirerek yaşatmak temel amacımızdır" dedi.
Yörük kültürünün Türk ulusunun kendisi, geçmişi ve geleceği olduğuna işaret eden Yusuf Ateş, "Amacımız Yörük- Türkmen kültürünü araştırmak, yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara taşımak. Türk milletimizin hayat tarzı olan, Yörük- Türkmen geleneği milletimizin varlığı, birliği ve teşkilatçılığımız en önemli delildir. Bu amaçla derneğimizi kurarken en büyük güvencemiz, ilçe halkımız ve Türklüğe değer veren Aziz Türk milletimizdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı