Korkuteli Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

Paylaş
Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

Korkuteli'de Gaziler Günü kutlandı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Gaziler Günü dolayısıyla ilk olarak Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ömer Çimşit, Garnizon Komutan vekili Teğmen Musa Yücel, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bedir, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Anıta çelenk sunumu sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı. Çoban, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk milletinin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit ya da gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.
Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler şiirler okudu. Törenin ardından Kaymakam Ömer Çimşit ve Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ile protokol üyeleri, gazilerle sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı