Korkuteli Korkuteli'de Gençlik Meclisi oluşturuldu

Korkuteli'de Gençlik Meclisi oluşturuldu

Paylaş
Korkuteli'de Gençlik Meclisi oluşturuldu

Korkuteli'de Gençlik Meclisi oluşturuldu

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde liseli gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri, sorun ve çözüm önerilerini gündeme getirebilmeleri amacıyla Korkuteli Belediyesi Gençlik Meclisi oluşturuldu.

Gençlik Meclisi'nin oluşturulması dolayısıyla Korkuteli Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve liselerden seçilen 104 öğrenci katıldı.

İlk olarak 9 liseli genç Gençlik Meclisi başkanlığına aday oldu. Yapılan gizli oylama sonrası Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Keleş, 33 oyla Gençlik Meclisi başkanı seçildi. Başkan yardımcılığına 17 oy alan Mesude- Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Acar, üyeliklere de Zeynep Kasap ve Sude Yaren Koçuk seçildi.

Encümen üyeliği için 8 öğrenci aday oldu. Yapılan kapalı oylama sonucu encümen üyeliklerine Mehmet Yumakoğlu, Sıla Demircan, Bera Kaçar seçildi. Seçimlerin ardından yapılacak olan ilk Gençlik Meclisi'nin 11 Kasım 2019 tarihinde saat 17.00'de gerçekleştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Ömer İşlek, oluşturulan bu meclisin tamamen siyaset dışında Korkuteli ile ilgili gençlik projelerini üreteceğini belirterek, "Sizlere Korkuteli Belediyesi olarak 1 milyon lira bütçe ayırdık. Projelerinizi bu 1 milyon lirayla gerçekleştirebilirsiniz. Korkuteli tarihinde ilk kez bir Gençlik Meclisini oluşturuyor olmak bana ayrı bir gurur ve onur veriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı