Korkuteli Korkuteli'de nar ihracatı başladı

Korkuteli'de nar ihracatı başladı

Paylaş
Korkuteli'de nar ihracatı başladı

Korkuteli'de nar ihracatı başladı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde soğuk hava depolarında işlenen narlar Rusya, Ukrayna, Romanya ve İngiltere'ye ihraç edilmeye başladı.

Antalya'da Döşemealtı, Çığlık, Aksu, Serik, Manavgat, Finike ve Kumluca bölgesinin yanında Muğla'nın Fethiye ilçesinde üretilen narlar hasat sonrası toplanarak soğuk hava depolarına konuldu. Aralık ayının sonlarına doğru sezonun açılmasıyla birlikte işlenen narlar yurt dışına gönderilmeye başladı.

Nar tüccarı Mustafa Ozan, "Aylık olarak 350- 400 ton nar işleyerek özellikle İngiltere'ye gönderiyoruz. Antalya'nın ve Fethiye'nin narı İngiltere ve Ukrayna sofrasında yer alıyor" dedi.

Soğuk hava deposu sahibi Ogün Taş da "Dünya narı, 'Türk narı' diye tanıyor. Türkiye meyveciliğinde ve dış ticaretinde de önemli yeri olan nar, çeşitli iklim ve toprak koşullarında yetişebilen, bakımı kolay, iç ve dış pazarlarda iyi fiyat bulabiliyor. Şu an soğuk hava depolarından haftalık olarak 3 TIR, yaklaşık 60 ton narı Rusya, Ukrayna, Romanya ve İngiltere'ye gönderiyoruz. Narın yüzde 75'ini Avrupa'ya ihraç ederken, yüzde 25'ini Rusya piyasasında değerlendiriyoruz. Hedefimiz nar üretim alanlarını daha da genişleterek ihracat ve üretim rakamlarını artırmak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı