Korkuteli Korkuteli'nde 4 bin 500 fidan dikildi

Korkuteli'nde 4 bin 500 fidan dikildi

Paylaş
Korkuteli'nde 4 bin 500 fidan dikildi

Korkuteli'nde 4 bin 500 fidan dikildi

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ'nde 'Milli Ağaçlandırma Günü' dolayısıyla 4 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

'Geleceğe Nefes Ol' sloganıyla Korkuteli-Elmalı yolunda fidan dikim töreni düzenlendi. Törene, Kaymakamı Ömer Çimşit, Orman İşletme Müdürü Hülya Karataş, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Orman İşletme Müdürü Hülya Karataş, bu seferberlikle amaç ağaç ve orman sevgisini geliştirerek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayarak, özellikle yaz dönemlerinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı arttırmak, ülke genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak için 81 ilde eş zamanlı fidanların dikildiğini kaydeden Karataş, "11 milyon fidanın tamamını dikerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyoruz. İlçemizde 4 bin 500 fidan dikildi" dedi.

Kaymakamı Ömer Çimşit ise Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde 'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında milyonların tek yürek olduğunu belirtti. Çimşit, "Bugün Türkiye'nin her yerinde insanlar tek yürek olarak toprağına, vatanına sevdalı bir şekilde bu faaliyeti icra etmekte. Ülkemizin ve insanımızın en önemli özelliği toprağı vatan saymasıdır. Şu anda yapılan çalışmada toprağı vatan sayan milletin vatanına hizmet etme noktasında, vatanını daha değerli kılması noktasında çok özellikli bir çalışma. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı