Korkuteli Korkuteli'ne meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak

Korkuteli'ne meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak

Paylaş
Korkuteli'ne meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak

Korkuteli'ne meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Davut Öztürk, Korkuteli'ne bağlı Bayat Mahallesi'nde kurulması planlanan otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) yer tespiti için incelemelerde bulundu.

Kaymakam Ömer Çimşit'i makamında ziyaret eden Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Davut Öztürk, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, sıcaklık, yağış, nem, basınç, rüzgâr yönü ve şiddeti, toprak sıcaklığı ve meteorolojik parametrelerin ölçümünü yapan OMGİ'nin Korkuteli'ne kurulması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Korkuteli'ne bağlı Bayat Mahallesi'ne kurulması planlanan OMGİ'nin meteorolojik hadiseleri 24 saat kesintisiz takip edeceğini belirten Öztürk, yöre halkına tarım ve turizm gibi sektörlerde de meteorolojik destek verileceğini kaydetti.

Kaymakam Ömer Çimşit de Türkiye'nin, Meteoroloji Müdürlüğünün başarılı çalışmalarıyla dünyadaki sayılı ülkeler arasında olduğunu kaydetti. Kaymakam Ömer Çimşit ve Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Davut Öztürk, daha sonra Bayat Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı