Dünya Koronavirüs Çin'deki cezaevlerine sıçradı

Koronavirüs Çin'deki cezaevlerine sıçradı

Paylaş
Koronavirüs Çin'deki cezaevlerine sıçradı

Dünya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken virüsün ortaya çıktığı Çin'den bir korkutucu haber daha geldi. Ülkedeki cezaevlerinden 500'den fazla koronavirüs vakası tespit edildi.

Covid-19 adı verilen virüs şimdi de Çin hapishanelerine sıçradı. Adalet Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre ülkede 5 cezaevinde 500'den fazla koronavirüs vakası tespit edildi. Sorumlu 7 cezaevi yetkilisinin işten çıkarıldığı bildirildi. Çin Ulusal Sağlık Dairesi'nden dün yapılan açıklamaya göre Covid-19 adı verilen virüsten ölenlerin sayısı 2 bin 236'ya yükseldi. Koronavirüse yakalananların toplam sayısının dünya genelinde 76 bini aştığı duyuruldu. Ölenlerin sayısının katlanarak artması ülkedeki korku ve endişe ortamını giderek körüklüyor. Adalet Bakanı He Ping, bildirilen vakaların yarısından fazlasının kronavirüsün ortaya çıktığı Hubei bölgesinde bulunduğunu bildirdi. New York Post gazetesinin AFP'ye dayandırdığı habere göre, Vuhan'daki kadın cezaevlerinde de 271 vaka var. Yerel gazeteler hapishanelerin virüsün yayılmasını engellemekte yetersiz kaldığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Evlerne kilitlendiler

Öte yandan Shilifen Cezaevi'nde 41 vakanın tespit edildiği Zhejiang şehrinde insanların evlerine kilitlendiği, düğün ve cenazelerin ise iptal edildiği ifade ediliyor. Cuma günü Japonya'da ikisi çocuk 80 yeni koronavirüs hastası tespit edildiği açıklandı. İtalya'da da bir yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve ülkedeki vaka sayısının dörde ulaştığı bildirildi. Çin'in Vuhan kentinde baş gösteren virüs, ülkedeki yeni yıl kutlamaları sırasında çok sayıda vatandaşın seyahat etmesi nedeniyle hızla yayılmıştı.