Beden Sağlığı Koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir? Korona geçiren aşı olacak mı?

Koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir? Korona geçiren aşı olacak mı?

Paylaş
Koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir? Korona geçiren aşı olacak mı?

Koronavirüs geçirenlerin kanında antikor oluşması nedeniyle hastalığı atlatanlar 6 ay süre ile aşı olamıyordu. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, Korona geçiren aşı olacak mı? sorusuna en net yanıtı verdi. Peki, koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki pek çok konuya değinen Bakan Koca, koronavirüs geçirenlerin ne zaman aşı olabileceğini d belirtti. Böylelikle Korona geçiren aşı olacak mı sorusu da yanıtını bulmuş oldu.

Haberin Devamı

KORONA GEÇİREN AŞI OLACAK MI?

Koronavirüs geçiren hastaların kanında bir miktar antikor ürediği ve u antikorların hastalığa karşı bir süreliğine korucu etkide bulunduğu biliniyor. Ancak, bu antikorların koruyuculuk oranı zamanla düşüyor ve korona geçirenlerin belirlenen sürenin ardından aşı olması gerekiyor.

KORONAVİRÜS GEÇİRENLER NE ZAMAN AŞI OLABİLİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, kurul gündeminde, koronavirüs geçirenlerin ne zaman aşı olacakları konusunun da ele alındığını kaydetti.

Bakan Koca, bundan önceki dönemde, koronavirüs geçirenlere, hastalığı atlatmalarından 6 ay sonra aşı hakkı tanındığını hatırlattı ve bu sürenin 30 Haziran tarihinden itibaren 3 aya indirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Hastalığı geçiren vatandaşların hatırlatma dozu olarak, aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerini ifade eden Bakan Koca, bu durumun mevcut antikor seviyesini ve koruyuculuğu önemli ölçüde artıracağı değerlendirildiğini sözlerine ekledi.