Kırklareli Kosova Ata Kadınlar Korosu'ndan konser

Kosova Ata Kadınlar Korosu'ndan konser

Paylaş
Kosova Ata Kadınlar Korosu'ndan konser

Kosova Ata Kadınlar Korosu'ndan konser

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Belediye Başkanlığı, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Balkan coğrafyasından konuk olarak gelen Zübeyde Hanım Kosova Kadınlar Derneği Ata Kadınlar Korosu’nu Kırklarelili sanatsevenler ile biraraya getirdi.

Merkezi Prizren’de bulunan ve bünyesinde Ata Kadınlar Korosu’nu barındıran dernek gönüllüleri, Türkiye ziyaretlerinde bu defa Rektörlük Kültür Merkezi’nde coşkulu bir konser ile sahne aldılar.

Açılış ve derneğin tanıtım gösterisinin ardından yaklaşık 2 saatlik süre içerisinde koro elemanları, Rumeli Türkülerini ve Atatürk’ün sevdiği eserleri özlemle seslendirirken, memleket hasreti konulu şiirlerin de okunduğu konsere seyirciler de eşlik etti. Sahne performansından dolayı ayakta alkışlanan Ata Kadınlar Korosu adına konserin bitiminde, Zübeyde Hanım Kosova Kadınlar Derneği, Belediye Meclis Üyesi Adem Sevim’e hatıra plaketi armağan etti. Adem Sevim de günün anısına katılımlarından dolayı derneğe Çiçek ve Atatürk heykeli takdim etti.

Bu coşkulu ve anlamlı konser için çok teşekkür eden Sevim, “Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu adına tüm Ata Kadınlarına ve Atatürk’ün adını Kosova’larda, Prizren’lerde yaşatanlara, nabzı “Mustafa Kemal” diye atan Kırklareli’nden selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Haberin Devamı